StoryEditorOCM
SportFOTO: LUDI SLOVENSKI TULUM U ZAGREBU

Veliki Veselin Vujović bez dlake na jeziku progovorio o mogućem dolasku na klupu Hrvatske: 'Neću vam lagati...'

Piše MATIJA BOLTIŽAR
29. siječnja 2017. - 19:30
slovenija_zagreb14-290117

Tko ne skače, ni Sloven! Hej, hej, hej!" orilo se jučer u Zračnoj luci Zagreb kada je više od 300 Slovenaca dočekalo slovenske rukometaše. Slovenska rukometna reprezentacija je nakon dramatične pobjede nad Hrvatskom osvojila brončanu medalju i tako se upisala u slovensku rukometnu povijest.

Prije nego što su otišli u Francusku na Svjetsko prvenstvo rijetko tko je vjerovao da će se vratiti s medaljom oko vrata. Njihova vjera bila je još manja nakon poluvremena, ali onda je uslijedilo slovensko čudo i povratak nakon minus 8.

- Prije utakmice smo mislili da imamo šanse, ali na poluvremenu smo izgubili vjeru. I onda se dogodilo čudo - rekao je Gorast koji je sa svojom obitelji došao iz Ljubljane kako bi dočekao rukometaše. Stotine Slovenaca skandiralo je "Slovenija", a sve je bilo pomiješano sa zvukom truba i harmonike. Došlo ih je iz Kopra, Celja, Maribora, a u svakom slovenskom gradu nakon utakmice je fešta trajala do jutra.

Zagreb, 290117.
Zracna luka Zagreb.
Slovenska broncana rukometna reprezentacija na povratku iz Francuske sletjela u Zagreb.
Na fotografiji: dolazak rukometasa.
Foto: Damir Krajac / CROPIX

 

- Slavili smo do 3 ujutro! Morali smo doći podržati naše, kada već nismo mogli u Francusku, došli smo u Zagreb - rekla je Janja Rakan ogrnuta slovenskom zastavom. Bilo je starih, mladih, drugih sportaša i prijatelja, a najviše su uživala djeca koja su trčala od igrača do igrača kako bi dobili njihov autogram. A na svakom papiru, dresu ili lopti našlo se i ime VeselinaVujovića. On sam je rekao da i dalje ne zna kako su uspjeli pobijediti, no kaže da nisu izgubili vjeru u pobjedu.

- Kad se počeo osjećati umor hrvatskih igrača, nisu radili rotacije i na kraju doslovce nisu mogli hodati. Zadovoljan sam, ali ovakvi preokreti rijetko se događaju u sportu, ovo što smo napravili je za Guinnessa - rekao je crnogorski strateg. Žao mu je što su morali pobijediti baš Hrvatsku da ostvare svoj san i kaže da bi mu bilo draže da je Horvat pogodio sedmerac protiv Norvežana te da je Hrvatska osvojila Prvenstvo. Svoju povezanost s Hrvatskom je potvrdio i željom da jednoga dana i sam preuzme kormilo hrvatske reprezentacije.

- Lagao bih kada bih rekao da mi nije želja voditi Hrvatsku, ali vidjet ćemo što će donijeti budućnost - rekao je Vujović.

25. travanj 2024 09:04