StoryEditorOCM
SportFOTO: NA VIŠNJIKU NISU PREVIŠE ČEKALI NOVOG TRENERA

Boris Skroće: „Vjerujem da je Aramis Naglić pravo rješenje, da će on izvući momčad iz rezultatske krize!“

31. siječnja 2017. - 21:47
trening_kk_zadar1-310117

Aramis Naglić novi je trener košarkaša Zadra, što znači kako na Višnjiku nisu previše čekali nasljednika Nevena Plantaka, prvoga nasljednika Ante Matulovića. Obojica su svoje potpise stavili na svega šest pobjeda u regionalnoj ABA ligi, te imaju velike sličnosti u iznimno teškim porazima u vrijeme svojeg mandata. Ali, to je završena priča, život ide dalje. Očito se svima u klubu jako žurilo odabrati "dežurnog vatrogasca", jer su svjesni kako vrijeme ne ide u prilog, ni njima, ni igračima, ni navijačima! Jer svi žele promjene, sad i  odmah. U klubu vjeruju  kako su ovoga puta pogodili, da je izbor pravi...

- Nakon prekida suradnje s Nevenom Plantakom, kojem zahvaljujemo na korektnosti i svemu što je napravio za Zadar, morali smo brzo reagirati. Dogovorili smo suradnju s Aramisom Naglićem do kraja sezone, s mogućnošću produljenja. Vjerujemo da smo u njemu pronašli pravo rješenje i da će on izvući momčad iz rezultatske krize – kazao je  Boris Skroće, direktor KK Zadar.

Aramis je treći zadarski "mušketir" u nizu,  mnogi se nadaju da neće biti potreban i četvrti čovjek s "mačem u ruci". Istina, nakon Matulovićeva silaska s pozornice govorilo se kako vjera u novog trenera postoji. Plantak to vjerovanje, ne samo svojom krivnjom, nije opravdao... Jer i njemu su drugi skrojili momčad, i njemu je Branko Skroće, sportski direktor, ponudo štof u ruke. Isto tako, Plantak ga je u dobroj vjeri i prihvatio. Naglić je zasigurno upoznat s onim što ga očekuje, iako se dobro zna da je ostanak u regionalnoj ABA ligi podosta upitan! 

Što stoji u Naglićevom životopisu koji ga, između ostalog, vezuje uz Jazine. I to u danima kad se uzimalo trofeje.

- Nakon sjajne igračke karijere u kojoj je osvajao naslove s tri najveća hrvatska kluba, Zadrom, Splitom i Cibonom, te olimpijsko srebro u Barceloni 1992. s hrvatskom reprezentacijom, kao trener se okušao u Goraninu, Crikvenici i Kvarneru 2010, dok je sa slovačkim Interom iz Bratislave osvojio naslov u sezoni 2012/13, stoji na stranicama KK Zadar. 

Aramis Naglić se u dvorani "Krešimira Ćosića" pojavio uoči večernjeg treninga i to ozarenog lica, pa se se na prvu loptu stekao dojam kako vlada situacijom, odnosno, nije ga nimalo strah posla koji je pred njime...

- Nemam sad ništa toga previše za reći, jedino mogu poniviti kad sam ranije dolazio u Zadar, svi su mi govorili: "Jesi lud, gdje ćeš dolje, znaš što te čeka"! Neki će zasigurno misliti tako i ovoga puta, onda sam valjda stvarno lud - nasmijao se Aramis  koji se potom brzo okrenuo jer je iza njegovih leđa stajao kapetan Jakov Vladović, bivši suigrač kojem će u četvrtak protiv Cibone, kad mu je službena "inauguracija" na parketu, davati upute kako najbolje voditi igru Zadra.
- Jest, ovo je veliki izazov za mene, ali da ne vjerujem da se može nešto pokrenuti, vjerujem. Ne bih dolazio da ne mislim tako. Znam i da neće biti nimalo lako, međutim, kod igrača valja vratiti strast za igrom, volju za pobjedom i sve drugo će doći samo po sebi. Ne želim se rasipati obećanjima, nego uz dobru "kemiju" na parketu i oko njega mislim da možemo napraviti dobre stvari Isto tako nemam namjeru previše filozofirati o košarkaškim postulatima, nego zasukati rukave te zajedno sa suradnicima i igračima, te svima u klubu, ponavljam, i oko njega možemo donijeti rezultat – zaključio je Naglić.

Ono što će  Nagliću biti najpotrebnije jest potpora s tribina koju je kao igrač  znao osjetiti, istina, ne na Višnjiku nego u Jazinama, ali i dobar prijam u svlačionici. Neke od igrača poznaje jako dobro, a najbolje kapetana Jakova Vladovića s kojim je igrao u pobjedničkoj momčadi koju je vodio Rudolf Jugo, još jedan Riječanin, čovjek koji je Zadru donio naslov prvaka Hrvatske. 

 

24. travanj 2024 19:39