StoryEditorOCM
SportFOTO: ZADAR - MORNAR 80:62

Pobjeda unatoč "Uprava odlazi" atmosferi s tribina!

10. veljače 2017. - 23:41
zadar_mornar1-100217

ZADAR – Dvorana" Krešimir Ćosić". Gledatelja: 2670. Zadar – Mornar 80 : 62 (24 :16 ,10:19, 23:16, 23:11).

Suci: Vojinović i Stefanović (Srbija), Herceg (Hrvatska).

ZADAR: Bašić (1), Vladović (11), Vraneš, Krajina (4), Georgiev, Brzoja, Marinković (17), Barać (13), Ramljak (5), Kovačevič (10), Mazalin (8), Franke (11).

MORNAR: Anderson (3), Jones (7), Vitkovac, Radunović, Vujošević (1), Čalić (1) , Tatum, Ellis (9) , Pavić (5), Mugoša, Waller (28), Bakić.

Tko se ovome nadao! Upravo tako je zavapio jedan navijač nakon što se Zadar uz konačnici lako obračunao s Mornarom iz Bara! I to u dvoboju koji bi uvelike mogao odlučivati o tomu tko će u burnom raspletu prvenstva regionalne ABA lige napustiti dosadašnje društvo.

Strah, strah, velik strah je kroz utakmicu pratio zadarsku momčad i na taj način bio " saveznik" gostima, koji su se jednom vratili iz osjetnijeg minusa od devet poena te poveli.... Učinili su to preko Antabiae Vallera kojem se otvorio šut izvana, zabio je tri trice u nizu i svoje " Mornare" počeo voditi u bar na slavlje....Onda je u trećoj dionici Zadar sa sebe "otresao okove", Ivan Ramljak, Boris Barać i Yannick Franke su uzvratili raspoloženom Amerikancu i otišli do novog značajnijeg rezultatskog iskoraka. Istina, napravio je Ramljak kod te prednosti nesportsku i zaradio tehničku pogrešku, srećom po njegove suigače kazna nije bila preteška, pa se u zadnju četvrtinu krenulo opuštenije nego je to bilo ranije.

Upravo je izostanak sveprisutnog grča donio Zadranima seriju 14:0, poene su upisivali Ivan Marinković i Lovro Mazalin, dok su ih loptama " hranili", Jakov Vladović i Lovre Bašić, da bi visokih plus dvadeset tricom donio Maj Kovačević....

Nedugo zatim, nervoza se ponovno " nastanila" u zadarske dvore, počelo se gubiti lopte, pa je mnogima kroz glavu prostrujilo: " Je li moguće da će nam se ponoviti Krka"? Nije....ali se ponavljalo : "Uprava odlazi", dok su igrači pozvani na " bis" i zasluženi pljesak koji je zapravo značio jedno veliko olakšanje.

 

Lovro Mazalin:

Drago mi je da sam na "pressici" nakon pobjede u utakmici koja je jednako važna bila za njih i nas. Imali smo jači karakter te uz veliku borbu uspjeli prelomiti dvoboj. Koliko god smo izgledali nervozno na terenu, ipak je bila mirna završnica.

Aramis Naglić:

- Pobjedu smo zaradili obranom koja je bila na razini koju želimo imati uvijek, jer je uoči utakmice posvećeno više vremena na taj segment igre. Nervoza? Ona je po meni normalana jer osim Vladovića i Ramljak ovo je mlada momčad, neiskustvo i nezrelost donose takva stanja. Ono što je važno istaknuti je to da kad imaš pet igrača s dvocifrenim brojem poena i 13 skokova više, onda je sve rečeno. Drago mi je što smo došli do jedne iznimno važne pobjede.(dž)

25. travanj 2024 01:48