StoryEditorOCM
SportZABORAVILI DA VELJAČA IMA 28 DANA

NK Zadar proziva Sinovčićev Županijski nogometni savez za nezakonitosti

Piše Zadarski.hr
16. veljače 2017. - 10:05
zadar_split11-040315

Priopćenje NK Zadar prenosimo u cijelosti:

NK Zadar s.d.d. je primoran reagirati na neispravnosti i nezakonitosti Nogometnog savez Zadarske županije u vezi održavanja Skupštine zakazane za 3. ožujka 2017. godine.

Nogometnog savez Zadarske županije dana 3. veljače 2017. godine na internetskim stranicama objavio je poziv za izbornu Skupštinu Saveza zakazanu za 3. ožujka 2017. godine s početkom u 18 sati u Hotelu Kolovare u Zadru. U pozivu za Skupštinu navedeno je da se ista saziva sukladno odredbama članka 44. Statuta i članka 8. Poslovnika. Člankom 9. Poslovnika dodatno je pojašnjeno kako i kada se sazivaju sjednice, stavkom 2. istog članka propisano je da Sjednice na kojima je predviđen izbor predsjednika (sukladno dnevnom redu riječ je o takvoj sjednici) trebaju se sazvati najmanje 30 dana prije održavanja.

Slijedom navedene odredbe, ukoliko je poziv za Skupštinu objavljen 3.02.2017. godine Skupština ne bi smjela biti održana prije 05. ožujka 2017. godine. Obzirom na gore navedeno, očito je da Skupština nije zakazana sukladno pozitivnim aktima kojima se regulira rad Nogometnog saveza Zadarske županije kao Udruge. Kao odgovor na pritisak i medijske napise, Nogometni savez Zadarske županije naknadno i protuzakonito je sazvao Redovnu skupštinu kako bi izmijenio Statut, međutim nikome nisu poslani materijali te Statut vrijedi tek kada se verificira u Uredu državne uprave, a to se neće dogoditi prije nove izborne skupštine.

Slijedom navedenoga NK Zadar s.d.d. zahtijeva da se otklone sve nepravilnosti i poziva sve članove Nogometnog savez Zadarske županije na moralnu odgovornost te da ne sudjeluju u protuzakonitim radnjama Saveza te nikome ne daju potporu dok se ne otklone sve nepravilnosti i novi Statut usklađen sa Zakonom o sportu ne stupi na snagu.

Ovim putem upozoravamo sve klubove odnosno članove Saveza - ako se pridruže ovome cirkusu, vjerojatno će biti kažnjeni od strane sportske inspekcije.

Također napominjemo kako NK Zadar s.d.d. posljednjih godina nije zadovoljan s radom Nogometnog saveza Zadarske županije te kako do današnjeg dana nije došlo do apsolutno nikakvih pozitivnih promjena na svim segmentima poslovanja.


 

20. travanj 2024 11:49