StoryEditorOCM
SportZADAR IDE U GOSTE PARTIZANU

Naglić: Sjajna momčad, možda možemo računati na njihov umor

23. veljače 2017. - 17:38
zadar_partizan3-191116-1

Nerijetko su na Višnjiku govorili kako je umor jedan od razloga za neke neplanirane poraze Zadra , onda im se dogodila četverodnevna stanka nakon završnice Kupa " Krešimir Ćosić ", pa se vratila energija, jer je bilo dovoljno prostora za trening. Valjalo je dobro snimiti momčad Partizana, te promotriti može li se štogod dobroga napraviti u beogradskom ogledu.

- Čujte , Partizan je jedna sjajna momčad, već neko vrijeme govorim kako su se u zadnjih dva mjeseca skroz digli , onda nije čudno što u ABA ligi žele dohvatiti višu poziciju na ljestvici. Istina, imaju i europske obveze, koje će im oduzeti nešto energije, pa možemo računati na određeni umor kod njih. Ali to ne mora puno značiti, jer imaju cijeli niz izvrsnih individualaca, na vanjskim i unutranjim pozicijama. Ma igraju sjajno – veli Aramis Naglić, trener Zadra kojem je dvoboj s "crno – bijelima" u ovom trenutku najveći izazov karijere.

Zadrani se ne mogu pohvaliti dobrim rezultatima u Pioniru, štoviše, iza njih je čak dvanaest poraza, tek jedna pobjeda u kojoj je sudjelovao upravo Naglić, dok je s klupe dirigirao Rudolf Jugo.

-Neka se ponovi i ovoga puta.Uostalom, želja svih nas koji smo u klubu da uđemo " fajterski" u utakmicu i onda ćemo kao takvi što duže biti u dobrom rezultatu. Iza nas je nekoliko sjajsnih treninga, koji su ukupno gledajući sve bolji, uglavnom, atmosfera je odlična i to me veseli – zbori Aramis koji se o Partizanu izjašnjava nadasve biranim riječima....

-Ogledni primjer je njihova finalna utakmica s Crvenom zvezdom u kojoj su unatoč porazu potvrdili kako igraju modernu košarku. U mnogim segmentima igre teško se možemo s njima,ali ako se boriš onda se možeš i oduprijeti. Nadalje, oni su kroz sezonu primali gotovo 40 poena manje od nas po utakmici i to im je glavni "forte", a nama nedostatak. Isto tako mi smo uspjeli podignuti razinu kvalitete u obrani , pa računam da možemo pružiti maksimalan otpor – zaključio je Naglić.

U borbi za ostanak u ABA ligi, Zadru su bodovi nasušna potreba, međutim, valja biti iskren i kazati kako će se u Beogradu takva prigoda ukazati. Opet, sport poznaje različite zakonitosti...

-Tvrda utakmica je pred nama, računamo da nas čekaju umorni nakon europskog ogleda – veli Mislav Brzoja.

 

Skroće na čelu Udruge prvoligaša

 

U tijeku završnog turnira Kupa " Krešimir Ćosić", Zadrani su zabilježili jedan poraz i pobjedu, ali svejedno mogu biti zadovoljni, jer je njihov direktor Boris Skroće, izglasan za predsjednika Udruge prvoligaških klubova HKS-a. Nedvojbeno, veliko priznanje za Skroću i KK Zadar koji je nakon dugo godina dobio čovjeka koji ima zanimljivu i važnu ulogu u hrvatskoj košarci.

Utakmica se igra u petak s početkom u 18 sati. 

20. travanj 2024 18:11