StoryEditorOCM
SportZADRU POBJEDA U DALMATINSKOM DERBIJU NA VIŠNJIKU

Zadar – Jolly JBS 84 : 72

27. veljače 2017. - 20:52
jolly_zadar04-140513

ZADAR – Dvorana" Krešimir Ćosić". Gledatelja:1755. Zadar – Jolly JBS  84 : 72   ( 21 :22 , 30:10 , 20:6,13:34)

Suci: Jovović i Jurković( Zagreb), Perlić( Velika Gorica).

ZADAR: Bašić(10) , Vladović(6) , Vraneš , Krajina(12) , Georgiev(7),  Špaleta , Brzoja(2), Marinković(8) , Barać(4) , Ramljak(6), Kovačevič(22), Franke(7).

JOLLY JBS:Penn(3) ,Klepo , Došen(6), Markulin(2) , Marić , Bilinovac(9) , Papac(13), Perković , Novačić(19), Brkić(13) , Špralja, Scott(7).

SEMAFOR

17:12 – Podjednako otvaranje utakmice, tek je nakon dvije trice, Ranmljaka  i Vladovića, donijelo nešto osjetniji rezultatski odmak na stranu Zadra, pa se činilo kako domaćin ide u zacrtanom smjeru, odnosno, želji da što prije odvedu utakmicu u mirnije vode.

21:22 – Nisu baš Šibenčani razmišljali o oluzi gosta koji će stajati prekriženih ruku, štoviše, uspjeli su dobrom igrom Bilinovca i Scotta, te ubačajem Papca  otišli su u plus.

49:29 – Ono što se moglo čuti s klupe Zadra prije nego je počela druga četvrtina bile su riječi Aramisa Naglića koji je od igrača tražio da se igra čvršća obrana. Rezultat " poslušnosti" u obrambenim poslovima, bili su mirniji i tečniji napadi, osobito se  izvana raspucao Maj Kovačević koji je nemilice nizao trice, čak četiri. Ispod obruča je glavnu riječ vodio Kristijan Krajina, pomagao je i Boris Barać. 

71:34 – Nije nikakva tajna kako su Zadrani sanjali  onih minus trideset na  Baldekinu koji su ih odjednom , posve očekivano počeli nositi Višnjikom. Šibenska momčad bila je u čudu nisu mogli doći sebi jer im je lopta doslovce kružila oko glave, a njihova  mrežica je trpjela " bolne rezove".  Što su gosti napravili u napadu? Njihov prvi ubačaj upisan je u osmoj minutu treće četvrtine!

84:72 – Odlučio je Naglić odmarati momčad za ogled s Cibonom koji je već u srijedu, otuda i manjak kreacije u napadu, jer je posegnuo za igračima kojima minute nisu značajnije obilježje u statistici. Jasno, gostima je to bio znak za juriš prema obraranju onog groznog zaostatka u čemu su uvelike uspjeli.

Na isteku utakmice Tornado je pod svaku cijenu želio vidjeti igrače Zadra ispred svoje tribine, stekao, se dojam kako je momčad , kažimo otvoreno, u malom strahu i velikoj  mjeri dobrog kućnog odgoja, otišli među njih. Što su im poručili prenio je Mislav Brzoja: " Rekli su  nam da se nastavimo boriti, ali da neće biti uz nas u srijedu protiv Cibone, dok će nas u nastavku sezone i dalje  bodriti"!

MAJ KOVAČEVIĆ KAO KOŠARKAŠKI NIPPER

Umalo je iza Maja Kovačeviča, zadarskog košarkaškog " Nipper" ( junak iz nogometnog strip romana), ostala brojka s više upisanih poena nego minuta, međutim, to nije umanjilo izvrsnu predstavu Slovenca na Višnjiku.

 Mnogi su nerijetko tijekom utakmice komentirali: " Gurnite loptu Maju i vidjet ćete gdje će završiti"! Šibenska mrežica je patila većim dijelom druge i treće četvrtine, jer se raspojasao Kovačević, igrač koji ima  zavidnu brzinu i preciznost kod šuta. Ne razmiščka previše, ispred njega je samo obruč...

I ako ga ostavite samo koji centimetar slobodnog, budite sigurni kako ćete biti kažnjeni. Možda je uprao ovim riječima trener gostiju Ivan Velić, nastojao svojim igračima ukazati na opasnost koja prijeti od Maja. Jer su njegove četiri trice u nizu, odvukle zadarsku momčad naprijed u komtnu situaciju  u kojoj je kasnije Aramis Naglić, mogao birati hoće li odmarati igrače ili ići do kraja. Odlučio se za prvu opciju.... Vratimo se Maju...

 

-Neka nitko ne misli kako se volim koristiti frazama, međutim, svoje bih poene posvetio ostalima u momčadi , jer su me oni pronalazali u dobrim situacijama za šut što mi je olakašavalo posao – iskreno će Maj.

 

I njemu je bilo jasno, kako će gosti početi padati čim ih se malo više pritisne , odnosno, kad se pdoigne razina igre u obrani da će se njihova preciznost iz prve četvrtine početi gubiti.

- Čim je naša energija porasla, njima nije bilo nimalo lako i mene veseli što već neko vrijeme igramo na visokoj razini kad je obrana u pitanju.  Ovoga puta ušli smo odlično i u šuterski ritam, tako da su se posložile sve kockice u našem mozaiku – slikovito će Maj.

O onih minus trideset na Baldekinu, Maj nije mogao pričati jer ga nije bilo na toj utakmici, ali su mu suigrači, zasigurno, pričali o tomu....

 

-Jesu. I osjetio sam kako im je nekako pao teret s leđda kad se otišlo na omjer 71:34, nakon čega je utakmica otišla u drugom smjeru iz razumljivih razloga – zborio je najbolji igrač Zadra ne želeći zadariti u taktiku koju je osmislio trener Naglić.

O pozivu Tornada?

-Malo su nas iznenadili, ali  mi je drago  da su onako reagirali i nadam se da će navijači u velikom broju biti uz nas protiv Cibone – poželio je Maj.

 

Statistika Kovačeviča

Ukupan broj poena: 22

Šut ukupan: 7/14

Šut za dva poena: 1/3

Šut za tri poena:6/11

Asistencije:2

IZJAVE TRENERA

Aramis Naglić, trener Zadra:

Trudimo se odigrati što moguće borbenije,  istina, bojao sam se da će poraz u Beogradu ostaviti trag na igračima, ali nije. Odradilismo drugu i treću četvrtinu na visokoj razini. Brzina i odlučnost osigurali su nam pobjedu. Nakon one velike razlike vidjeli ste nije bilo opuštanje nego rotacija koja nam je bila potrebna da bismo odmorili momčad. Ne brine me taj konačni ishod. Reakcija igrača s klupe koji imaju manje minuta? To je naša realnost.

 

Ivan velić, trener Jolly JBS-a:

- Žao mi je što se nismo predstavili u boljem svjetlu, razloge  poraza mogu pretpostaviti, ali to će ostati među ekipom. Nismo odgovorili na agresivnost Zadra , odnosno, da mi njih pokušamo uhvatiti na umor,  oni su nas pretrčali. Nakon Kupa  moji momci su pomislili da su veliki igrači. Što znači biti takav igrač najbolje zna moj kolega Naglić.(dž)

 

18. travanj 2024 06:03