StoryEditorOCM
SportNOGOMET: REPREZENTACIJA U-19 U PORTUGALU

Ferdo Milin okuplja tim 19.ožujka!

Piše Ivica GJERGJA
19. ožujka 2017. - 11:44
Ferdo

Zadranin Ferdo Milin, izbornik nogometne reprezentacija U-19 okupit će istu 19. ožujka i otputovati na turnir Elitnog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Portugal koji se igra od 23. do 28. ožujka, a uz reprezentaciju domaćina Portugala i Hrvatsku sudjeluju još Poljska i Turska.

Mladi Hrvati igrat će 23. ožujka u 16 sati s Portugalcima u Pacos de Ferreiri, zatim 25.3. u 14:00 s Poljacima u mjestu Vila do Conde i naposljetku 28. ožujka u 17 sati s Turcima u Felgueirasu. 

-Čeka nas teška skupina, predvođena Portugalom. Domaćini i inače imaju prednost na ovakvim turnirima, a Portugal pri tome tradicionalno ima odlične rezultate s mlađim uzrastima. Mi ćemo pokušati napraviti sve u svojoj moći da prođemo na Europsko prvenstvo, a bio bi zaista lijep uspjeh kada bismo dvije godine zaredom išli na završnicu Eura U-19. Neovisno o ishodu, siguran sam da u ovom godištu 1998., kao i u 1997., ima nekoliko igrača koji će se razviti u A-reprezentativce, što je naš najvažniji cilj u mlađim selekcijama, priča nam izbornik Ferdo Milin.

-Pri izboru igrača za ovaj turnir dali smo veliki značaj polivalentnosti igrača jer u pet dana imamo tri utakmice sa samo 16 igrača i dva vratara, pa je važno imati igrače koji su upotrebljivi na više pozicija, dodao je Milin.

Hrvatska na put kreće 21. ožujka, a na popisu zadarskog trenera među pozvanim igračima su:

Adrian Šemper (Lokomotiva), Maksim Oluić (Lokomotiva), Borna Sosa (Dinamo), Neven Đurasek (Dinamo), Branimir Kalaica (Benfica), Vinko Soldo (Dinamo), Josip Brekalo (Stuttgart), Lovro Majer (Lokomotiva), Karlo Igor Majić (Fortuna Düsseldorf), Nikola Moro (Dinamo), Davor Lovren (Dinamo), Ivan Nevistić (Rijeka), Marko Gjira (Dinamo), Jozo Stanić (Augsburg), Marin Šverko (Mainz), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Dario Špikić (Dinamo) i Sandro Kulenović (Legia Varšava).

Stručni stožer uz izbornika Milina čine glavni instruktor Ivan Bedi, treneri Petar Krpan i Ivan Kepčija, trener vratara Vedran Runje, liječnik Nino Brajković, fizioterapeut Petar Dunatov i ekonom Livijo Cvrk.

16. travanj 2024 23:53