StoryEditorOCM
SportZAVRŠIO IV. KARLOVAČKO MASTERS

Slaven Rimac i Davor Marcelić predvodili veterane do medalja

Piše Zadarski.hr
3. travnja 2017. - 14:42

Uzbudljivim nedjeljnim finalnim utakmicama završio je košarkaški spektakl IV. Karlovačko Masters veterana. Više od 600 košarkaša i košarkašica protekla tri dana borilo se za naslov najboljih, a prekrasna slika sportskih minuta, zabavnih druženja i novih poznanstava iz sunčanog Zadra putuje u svijet.

Na ovogodišnjem turniru natjecalo se 38 muških i 7 ženskih ekipa. U kategoriji M35+ prvo mjesto osvojila je momčad zadarskog KK Pet bunara pod vodstvom trenera Dade Burčula, jednog od najuspješnijih hrvatskih fizioterapeuta koji je u svojoj karijeri radio s brojnim sportašima i olimpijcima poput jedriličara Šime Fantele i Igora Marenića. Na drugom je mjestu natjecanje završio Enikon predvođen najboljim strijelcem turnira i bivšim uspješnim košarkašem Slavenom Rimcem.

MORH je predvođen sjajnim Davorom Marcelićem slavio u kategoriji M40+. Puntamika je natjecanje završila na drugom, a Nikšić na trećem mjestu. Dobna kategorija M45+ imala je dvije skupine. Šibenski Galeb je pobjedom u finalu nad Slovenijom stigao do prvog mjesta. U borbi za treće Tuzla je u dramatičnoj završnici slavila protiv Fortunala. U kategoriji 50+ Fortunal je za jednu loptu u finalu bio bolji od splitskog Vitalca. Treće mjesto osvojio je Pristan pobijedivši Adriatic.

Najstarija je skupina (M55+) izazvala najveće zanimanje javnosti zbog ponovnog okupljana veterana KK Zadar nakon osam godina. Nažalost, što zbog iscrpljenosti, što zbog ozljeda Zadrani nisu uspjeli skupiti dovoljno igrača za borbu za treće mjesto koje je pripalo Zagrebu. Ipak, Zadrani su izašli na teren i fotografirali se sa Zagrepčanima za zajedničku uspomenu. Zlato je pripalo Sloveniji pod vodstvom legendarnog Slavka Kotnika.

U ženskoj konkurenciji igralo se u dvije kategorije Ž35+ i Ž45+. U mlađoj prvo mjesto osvojila je splitska Fjaka, drugo mariborske Bučke, a treće Zadar. U kategoriji 45+ Zagreb je slavio ispred Novog Sada i Ljubljane.

Uz sportska natjecanja, proteklih dana Košarkaške legende iz osam europskih država razveselile su Zadrane zaigravši košarku s mladim uzrastima KK Zadra na Forumu. Brojni velikani odmjerili su snage s najhrabrijima, te podržali predstavljanje nacionalnog projekta obnove sportskih igrališta Koš za Koš čiji je cilj potaknuti što veći broj mladih na tjelesnu aktivnost i bavljenje sportom.

IV- Karlovačko Masters veterana bio je pravo sportsko druženje nekadašnjih zvijezda košarke ali i odlična zabava za publiku koja je u pet dvorana Športskog cetra Višnjik pomno pratila napete borbe svojih košarkaških idola. Sportski spektakl pred nadolazeću turističku sezonu Zadru je donio stotine novih noćenja i već u rano proljeće postavio ga visoko na listu najpoželjnijih europskih turističkih destinacija.

19. travanj 2024 00:05