StoryEditorOCM
SportEKSPLOZIJA U DORTMUNDU!

Uoči susreta Lige prvaka napadnut autobus Borussije, jedan igrač ozlijeđen, hitno ispražnjene tribine stadiona

Piše PSD
11. travnja 2017. - 23:36
dortmund00

Njemačka policija je potvrdila da su na autobus bačene tri eksplozivne naprave, pri čemu je autobus oštećen na dva mjesta. Međutim, policija za sada nije objavila informacije o kakvim se napravama radi - javlja portal Slobodne Dalmacije.

"Još uvijek ne možemo objaviti što je to točno eksplodiralo," poručili su iz policije.

Borusija Dortmund je potvrdila da je došlo do eksplozije na putu do stadiona Westfalen, da je Bartra u bolnici, a da su igrači na sigurnom.

"Ubrzo nakon što je klupski autobus krenuo prema stadionu došlo je do incidenta. Jedna je osoba ozlijeđena i prevezena je u bolnicu, a autobus je oštećen," objavili su iz njemačkog kluba.

Mediji navode kako je španjolskom nogometašu odmah pružena pomoć u bolnici, a navodi se kako ozljede nisu teže prirode.

Policija je objavila kako na stadionu nema nikakve opasnosti, niti razloga za paniku.

"Na stadionu je sve sigurno i nema razloga za paniku," poručili su iz policije.

 

20:20 Utakmica između Borussije Dortmund i Monaca je odgođena, prema prvim informacijama napadnut je autobus domaće momčadi dok se vozila prema stadionu. Za sada nema detalja što se zbilo, no prema prvim informacija ozljeđen je igrač Borussije Marc Bartra.

Marcu Bartri, inače Španjolac koji igra u dresu njemačke momčadi je već prebačen u bolnicu gdje bi se trebala ustanoviti i težina njegove ozljede.

Španjolski mediji s druge strane javljaju kako je možda riječ i o snažnoj petardi koja je razbila stakla na Borussijinom autobusu koje su potom uzrokovale ozljede mladog stopera.

S obzirom na okolnosti UEFA je donijela hitnu odluku da se utakmica odgodi, novi termin je zakazan za srijedu u 18.45 sati.

 

 

26. travanj 2024 18:18