StoryEditorOCM
SportSUBAŠIĆ IZ DORTMUNDA

Šokirani smo svi, samo nam je rečeno - ne igra se, napadnuta je Borussia! Još šutke sjedimo u svlačionici...

12. travnja 2017. - 00:51
subasic

 

Danijel Subašić, naš reprezentativni vratar javio nam se izravno iz svlačionice, odaslao poruke:

- Šokirani smo svi, pa i ja, mogu misliti kako je igračima Borussije... Mi smo bili već u svlačionici, nismo znali što se događa, pripremali smo se već za utakmicu, kad je do nas došla vijest da je bomba bačena na autobus s igračima Borussije. Strašno... Samo nam je rečeno, ne igra se, napadnuta je Borussia! Trener Leonardo Jardim nam je to priopćio. Zanijemili smo i pogledavali se... Onda su nas umirivali da je samo Bartra lakše ozlijeđen, po ruci, da je sve prošlo bez težih posljedica, ali u hipu ti kroz glavu proleti štošta...

Europa ne spava mirno, sad se teroristička ruka digla i na sport, na nogometne utakmice Lige prvaka:

- Bilo je sasvim nestvarno čuti kako je bomba eksplodirala pred autobusom, netko kaže čak tri... Mi smo svo to vrijeme bili već na stadionu, uobičajeni ritual pripreme, pratila nas je policija do stadiona, od hotela, uvijek je tako. Ali, u autobusu budeš miran, slušaš glazbu na slušalicama, koncentriraš se. Mogu misliti kako su nam kolege iz Borussije u šoku. Mi smo zaprepašteni što im se dogodilo. Osjećaj je grozan, kako da vam opišem. Sve je dobro, ali nije dobro.

Riječi na brzinu, iz vreve, otkucane na mobitelu, iz svlačionice. Poruka da teroristima ne smiješ dati gušta.

- Mi idemo sad na trening, čim se svi raziđu sa stadiona. Evo čujem da se igra sutradan, u srijedu u 18.45 sati. Još sjedimo šutke u svlačionici dok vam ovo javljam, lete mi misli. Umjesto da istrčimo na stadion uz puno gledalište i radujemo se velikom događaju, sportskom spektaklu, grozan događaj će nas pratiti i sutradan. Kamo sve to vodi... - pita se Subašić, prenosi Slobodna Dalmacija.

25. travanj 2024 05:56