StoryEditorOCM
SportFOTO: TRIJUMF NAD CEDEVITOM

Deseta u nizu pobjeda Zadra!

18. travnja 2017. - 22:53
zadar_cedevita7-180417

Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja:3999. Suci: Radović (Dubrovnik), Radojković i Jurčević (Split).

ZADAR – CEDEVITA 71: 63 ( 23:23, 21:15,9:12, 18:13).

ZADAR: Vladović (15), Jelenković, Krajina (9), Georgiev (6), Jurica, Špaleta, Brzoja (10), Marinković (7), Barać (1), I. Ramljak (14), Kovačević (9), Mazalin .

CEDEVITA: Krušlin (7), Katić (12), Lončar, Babić, Žganec (4), Musa, Bilan (16), Shurna (13),  Begić (4), Vučić, Tomas (7), M. Ramljak.

Zadar je došao do svoje desete pobjede u nizu i prvog ovosezonskog trijumfa nad Cedevitom koja je, istina, bila "razvodnjena" izostankom Amerikanaca koji su, pokazalo se još jednom, njihovi ključni igrači. Ali, to nimalo ne umanjuje vrijednost pobjede domaćina koji su u velikom dijelu utakmice izgledali kao bolja i uigranija momčad.

Ovakvim ishodom Zadrani su, čini se, izbjegli upravo Cedeviti u četvrtzavršnici doigravanja za prvaka Hrvatske, što nikako nije za podcijeniti.

Inače, brzinsko otvaranje Zadra, nešto slično kao u šahu, ali se Cedevita brzo snašla, posložila "figure" i misu šest pretvorila u istoznačni plus. Ključne uloge imali su, kod domaćih Maj Kovačevič, gostima je ritam držao John Shurna, kasnije je njegovu priču izvana, pod obručem proširio Miro Bilan kojeg nije bilo jednostavno zaustaviti. Onda je Kristijan Krajina tricom sve vratio na početak.

Ugodno je pak na drugoj strani iznenadio Toni Katić, potom mu je istom mjerom vratio Vladović, dok je Ivan Ramljak bio zadužen za zakucavanje zadužen bio Ramljak. Bitno bolje Zadrani su krenuli i u drugu četvrtinu, opet je Vladović imao sjajno otvaranje, trgnuo se i Georgiev, a gledatelje je na noge podigao Ramljak nakon trećeg zakucavanju u nizu, na dodavanje Vladovića!

Iza toga u mini seriju je ušao Georgiev i Zadar odveo na 42:31, međutim, Bilan, Shurna i Katić potrudili su se smanjiti zaostatak i tako navijestiti rezultatski posve neizvjesnu utakmicu. Istina, tomu je i kumovala kasnija nepreciznost na obje strane, jer je gotovo četiri minute bilo 2:2, kao u vaterpolu!

Zanimljivo, Marko Tomas do isteka dvadeseete minute nije upisao ni jedan poen,ali je znatno bolje otvorio nastavak, štoviše, svojom je tricom Cedevitu nakratko odveo do prednost 50 -49, da bi u zadnju dionicu Zadar ipak ušao s tri koša viška! Onda su posve spretni Brzoja i Ramljak s dvije trice počeli "ispijati" Cedevitu.

Nestao je posve Bilan jedino je nešto više živosti iskazivao Katić, ali ni to nije pomoglo, zadarska se momčad na tri minute i trideset tri sekunde domogla omjera 66:55! Iza toga je Tomas doživio NBA blokadu od Borisa Baraća! Nastojali su gosti tricama spasiti stvar,ali ih lopta nije slušala! Vladović je pak na svoj tridesetčetvrti rođendan s jednim danom dodatka počastio zadarske navijače koji su dugo nazdravljali njemu u čast!

 

Veljko Mršić, trener Cedevite:

- Prije svega čestitke Zadru na pobjedu, bili su bolji od nas, zabili su nam dosta iz kontre. Kasnije smo se popravili u obrani, međutim, previše smo se oslanjali na šut izvana, dovoljno je kazati da smo u trećoj četvrtini imali samo jedno slobodno bacanje i to nakon tehničke pogreške. Nismo igrali dobro , što je svakako i zasluga Zadra, međutim, zabijali smo se u domaće igrače. Moramo prije doigravanja nanovo promiješati karte, jer u četvrtfinalu najvjerojatnije idemo na momčad šibenskog Jollyja.

Aramis Naglić, trener Zadra:

- Trebala nam je jedna ovakva utakmica, jer bez podcjenjivanja Škrljeva ono je bilo kako mi treneri voolimo kazati ispod tonusa. Mogu kazazi da je iza nas bilo jako dobro prvo poluvrijeme, u drugo msmo izgubili malo ritam što je i očekivano kad igraš protiv ovako čvrstog suparnika. Ono što je najvžanije jest da smo uspjeli dati koš kad god je trebalo i obraniti se, međutim, držim, kako jooš imamo dovoljno rezerve u igru. Tek sad počinju prave stvari.

19. travanj 2024 08:29