StoryEditorOCM
SportVUKOVI SU OPET BILI BOLJI

Ništa od pobjede Zadra u Zagrebu

5. svibnja 2017. - 10:22
kos

Protječe šesta godina kako košarkaši Zadra u Zagrebu nisu ostvarili pobjedu. I ova im je sezona okončana već početkom svibnja.

No, Cibona je naprosto bila bolji suparnik u majstorici (trećoj utakmici) četvrtzavršnice A1 lige i zasluženo se plasirala u polufinale (gdje ju očekuje Šibenik).  

Na Ciboninoj je strani dominantna bila igračka kvaliteta dočim je Zadrane, ali samo na trenutke, ''tjerao'' izdašniji adrenalin. Gosti su bolje ''otvorili utakmicu''. Poveli su 3:2. Daljnji će tijek susreta međutim pokazati da je to bilo prvo i jedino vodstvo zadarske momčadi. U 5. minuti Cibona je imala minimalnu prednost – 9:7. Međutim već početkom devete minute susreta semafor je pokazivao – 28:9! Vanjskim šutom ''cibosi'' su posve uneredili zadarsku obranu. Imali su, u tim trenucima, fascinatnu realizaciju za tri poena (pet ubačaja iz šest pokušaja), ali uz napomenu da su se razmahala čak četvorica egzekutora (Reynolds, Bošnjak, Rozić, Joksimović).

Agresivna obrana, kojom su Zadrani prošlu nedjelju izborili treću utakmicu, ovoga je puta gotovo posve izostala.

Cibonini ''Smogovci'' skroz su se ''povampirili''. Gostujućih navijača nije bilo nigdje. Kao niti njihovih idola na parketu. No, ako je netko koncem prve četvrtine napustio dvoranu i vratio se sredinom drugih deset minuta susreta mogao je svjedočiti posvemašnjem deliriju ''Tornada''. Zadarska se momčad u 16. minuti sasvim ''vratila u susret''. Prednost Cibone bila je tek simbolična (30:27), a Zadrani su značajno poboljšali igru u defenzivnom segmentu, posebice u skoku.

Zdušno su gostujući navijači podržavali svoju momčad. Ovoga puta međutim bez pirotehničkih sredstava. Nisu imali niti uobičajene transparente (npr. prekriženu Mamićevu glavu). ''Tornado'' je stigao u Zagreb, s gandijevskom porukom, otisnutom na majicama – ''Stop progonu navijača''! 

Ipak, za konačni preokret u Domu Dražena Petrovića, Zadar nije imao niti snage niti kvalitete. Mukotrpno, ali sigurno cibosi su ''zidali'' pobjedu. Gosti su tricama nastojali ponovno se priključiti, ali vanjski šut zadarske momčadi (za tri poena svega 18%) praktički nije postojao. U posljednjoj četvrtini, Cibonina je prednost dosegla nedostižnih 27 poena... 

Cibona – Zadar 88:66 (28:15, 17:20, 19:15, 24:16)

Zagreb – Dvorana KC Dražen Petrović.

Gledatelja 3.000.

Treća utakmica četvrtzavršnice doigravanja A 1 lige: Cibona – Zadar 88:66 (28:15, 17:20, 19:15, 24:16).

Suci: Srđan Dožai (Zagreb), Josip Radojković (Split), Krunoslav Peić (Zagreb).

Cibona: Reynolds (6), Šakić (16), Joksimović (3), Rozić (17), Marić (2), Ćorić, Žorić (18), Bošnjak (16), Ljubičić (2), Marinelli, Uljarević (3), Gospić (5).

Zadar: Marinković (15), Barać (11), Ramljak (6), Kovačević (5), Vladović (9), Jelenković, Jurica, Špaleta, Brzoja (12), Mazalin, Georgiev, Krajina (8). 

19. travanj 2024 23:59