StoryEditorOCM
SportPRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM

Tri zlatna odličja Mihovila Ninčevića!

Piše Ivica GJERGJA
9. svibnja 2017. - 12:50
nincevic-crop

U Zagrebu u Utrinama na 50-metarskom bazenu u organizaciji  PK "Natator" i  Zagrebačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom, održano je 9. Regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom. Na prvenstvu je sudjelovalo 109 natjecatelja iz 15 klubova iz Hrvatske, Slovenije i BiH, te oni  plivači koji su bez kluba, a registrirani su pri HPSOI.                                              

Na natjecanju je nastupio član PK Jadere  iz Zadra u klasi S-14 Mihovil Ninčević (97), koga je vodio trener Renato Škulić. Mihovil  je nastupio u tri discipline, te je još jednom doplivao do tri zlatna odličja. Tako je Mihovil prva mjesta osvojio u disciplinama: 50 m slobodno s vremenom 29.29, 100 m slobodno (1:09.85), dok je trener Renato posebno zadovoljan ostvarenim rezultatom 1:12.62 u disciplini 100 m leptir gdje je Mihovil popravio svoj osobni rekord u 50 -  metarskom bazenu za skoro 3 sekunde.

- Još jednom se Mihovil iskazao, odradio je izvrsno sve tri discipline u kojima je u sve tri uzeo zlatne medalje. Koliko i kako dobro radi i trenera gotovo svakodnevno vidljivo je da je svoj osobni rekord u disciplini 100 metara leptir popravio za tri sekunde, što je za svaku pohvalu. Za njega su osvojena odličja veliki poticaj za bolji angažman i rad na trenizima i budućim natjecanjima - kazao nam je trener Renato Škulić.

 

 

18. travanj 2024 10:29