StoryEditorOCM
SportVESLAČKI SPEKTAKL U JAZINAMA

Noćna utrka osmeraca!

Piše I. Gjergja
9. lipnja 2017. - 21:58
veslo

Nešto više od dva mjeseca dijeli nas od veslačke „fešte nad feštama“ - natjecanju osmeraca u Jazinama pod pokroviteljstvom Grada Zadra.

Po prvi puta Jadranov veslački dvoboj osmeraca bit će održan pod svjetlima reflektora. Noćna utrka dat će posebnu zanimljivost i draž ovom natjecanju, točnije Jadranovom veslačkom dvoboju, sprint regati na kojoj se natječu osmerci u sklopu službenog kalendara natjecanja Hrvatskog veslačkog saveza. Utrka će se održati 19. kolovoza od 17 do 20 sati ispred Veslačkog doma.

Start je predviđen na početku uvale s ciljem na gradskom mostu što će biti vidljivo označeno, a nadmetanje je zamišljeno kao jednodnevna regata u kojoj će se natjecati veslači veterani i veslači u otvorenoj kategoriji u disciplini osmerca (8+). Duljina staze iznosi 500 metara odnosno vremenski oko jednu minutu i 30 sekundi.

Natjecanje se odvija po kup sistemu, što znači da će se prva utrka odrediti ždrijebom, a dalje će ići posade koje budu uspješnije u međusobnom dvoboju posada. Medalje i nagrade bit će uručene za tri najbolja čamca. Organizator regate obavezao se osigurati posadama svu opremu odnosno brodove i vesla, a po potrebi i kormilara.

Pravo nastupa imaju svi veslački klubovi članovi HVS-a i klubovi iz inozemstva. Brodovi će se dodijeliti neposredno prije svake utrke, ždrijebom na pontonu, a startati će se s fiksnih pozicija. Sudionicima će na raspolaganju biti i odvojene muške i ženske svlačionice unutar klupskih prostora. Rok prijava ističe u ponedjeljak 14. kolovoza.

 

19. travanj 2024 00:23