StoryEditorOCM
Sport3. TORETA OPEN WATER

 Doris Beroš i Grgo Mujan najbolji na Silbi!

Piše I. Gjergja
13. srpnja 2017. - 23:36
silba1

Svi najbolji hrvatski plivači u daljinskom plivanju, njih 120, pohodili su Silbu na 3. Toreta open water natjecanje koje je ujedno bilo i Prvo veteransko prvenstvo Hrvatske u daljinskom plivanju na pet kilometara, u organizaciji KDP Donat.

Prvenstvo Hrvatske za veterana održalo se prema FINA pravilima, gdje je najniža dobna granica 25 godina, a kategorije su svakih pet godina života. To je ujedno bilo i 3. kolo Cro-Cupa, službenog natjecanja Hrvatskog saveza daljinskog plivanja.

Poredak prvoplasiranih je na koncu bio identičan kao i dan ranije na maratonu u Zadru, s tim da ovoga puta nije bilo puno neizvjesnosti u samoj završnici, naslove su uzeli Doris Beroš i Grgo Mujan. Uz puno dodijeljenih, zasluženih medalja sve plivačice i plivači mogli su se dobro i zabaviti, a za dobru atmosferu zadužen je bio Dino Dvornik Tribute bend, u organizaciji Mjesnog odbora otoka Silbe i konobe Alavija, koja je usput tom prigodom proslavila 10. rođendan.

– Sljedećeg vikenda očekuje nas nastavak natjecanja u Cro-Cupu koje će se održati u Vranjicu u sklopu 2. Trofeja Barbarinac, kazuje nam Boris Kovačević, glavni tajnik HSDP-a.

26. travanj 2024 12:32