StoryEditorOCM
SportFOTO: PRIJATELJSKA NA STANOVIMA, HRVATSKA-ITALIJA 0:2

Najveći pljesak Stipi Žuniću, Jarnijevi mladići nemoćni, a promašili su i penal!

9. kolovoza 2017. - 23:02
hrvatska_italija2-090817

ZADAR–Stadion "Stanovi". Gledatelja: 1500. Međunarodna prijateljska utakmica. Hrvatska – Italija 0:2 (0 :1 ).

Sudac:  Davor Kulušić( Hrvatska).

Strijelci: 0:1 Zaniolo(31), Marco Olivieri(77).

Najbolji igrač: Nicolo Zaniolo( Italija).

HRVATSKA: Matijaš ,Hujber, Bradarić , Stanić , Nejašmić , Tavares , Vukmanić , Teklić , Kulenović , Javorčić, Maganjić. Još su igrali: Barešić, Črnko, Budalić, Ivić, Šantek,Lišnić, Perić - Komšić , Majcenić , Ilić, Skorup.

ITALIJA: Ceroflini , Candela ,Tripaldelli, Bastoni , Buongiorno , Gabbia , Frattesi, Melogni , Pinamonti, Zaniolo, Scamacca.Još su igrali: Meli , Bianchi , Marcucci , Bettela , Caligara, Capone, Frabotta , Mallamo,Olivieri.

U Stanovima  mini nogometna fešta koju se odavno čekalo u Zadru, pa odmah valja zahvaliti Hrvatskom nogometnom savezu što je uz suradnju s domaćinom , nakon punih dvadeset godina , doveo dvije reprezentacije. Jest, riječ je o mladima ( U-19), međutim, njima također zahvalnost jer su na tribine  privukli veliki broj gledatelja. Istina, mnogi su komentirali kako bi priča bila pitkija da se zbog visoke temperature zraka, odabrao kasniji večernji termin. Svejedno, kompletna organizacija zaslužuje visoku ocjenu, ujedno i potvrdu kako se na zadarskom nogometnom nebu pojavljuju novi svježiji vjetrovi.

Inače, nisu se naši reprezentativci mogli baš pohvaliti igrom , dok je suparnička momčad izgledala tehnički nadmoćnija i podosta uigrano, otuda i njihove dvije prigode u 9. i 17. minuti u kojima su ih samo milimetri dijelili od pogotka. Stalno su Talijani radili pritisak na hrvatsku obrambenu crtu što im je u konačnici donijelo vodstvo, odnosno, Nicolo Zaniolo iskoristio je nesporazum dvojice " vatrenih".

Opalio je talijanski napadač, vratar Davor Matijaš uspio je dijelom zahvatiti loptu, međutim, nedovoljno da bi mogao  zaustaviti njezin put do mreže.

Nama se u 42. minuti otvorio prostor za poravnanje, u kaznenom prostoru  gosti su srušili Tina Vukmanića, ali je Sandro Kulenović s bijele točke pucao jako visoko preko gola! U nastavku utakmice, oba izbornika, Robert Jarni i Paolo Nicolato, odlučili su  povjerenje ukazati svim igračima s klupe, otuda i činjenica da pravih prigoda za pogodak nije bilo. Onda je opet nakon pogreške naših Marco Olivieri preciznim lob udarcem povisio vodstvo gostiju.

 

Stipe Žunić dobio dres s brojem 22

Uoči početka drugog poluvremena, stadionom se prolomio velik pljesak jer je prema središnjem krugu travnjaka na Stanovima krenuo Stipe Žunić, brončani atletičar sa Svjetskog prvenstva u Londonu. Njemu je pak Svetko Ćustić, predsjednik NK Zadar uručio  plavi dres s brojem 22 koji simbolizira novi Žunićev domet na bacalištu.(dž).

20. travanj 2024 02:46