StoryEditorOCM
SportU POSJETU NOGOMETNOM KAMPU FC INTERA NA VIŠNJIKU

Dragan Buterin: “Talenata ima, samo treba s njima raditi“!

Piše Ivica Gjergja
12. kolovoza 2017. - 21:58
Dragan Buterin sa djecom.JPG

Po tko zna koji put smo na terenima SC Višnjika, gdje se na tamošnjim preuređenim terenima „uče“ nogomet u Kampu FC Intera, koji je prije par dana otvoren od strane gradonačelnika Branka Dukića.

Kao što se zna posredstvom Anastazia Bajla koji je „digao“ sve „veze“ pa i do jednog od vatrenih Daria Šimića, kamp je došao u Zadar. Inter je poslao pet trenera i kordinatora, a uključena su još petorica naših trenera koji rade sa mladim budućim nogometašima.

-Vjerujete nije bilo lako, ali smo uspjeli što je najbitnije, kamp FC Intera je došao u Zadar. Odaziv djece je dobar u ovom „turnusu“ imamo 84 djeteta od čega šest djevojčica. Došli su iz Zadarske županije, ali ih ima iz Amerike, Austrije, Švicarske, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Dubija i iz cijele Hrvatske. Kamp je podijeljen u dva dijela, svaki traje po pet dana, a treninzi se održavaju dva puta na dan. Između treninga djeca se dodatno zabavljaju raznim animacija, karaokama, organizirani su kvizovi, dodjele diploma, kao što se vidi na njihovim licima jako im je zanimljivo i zadovoljni su, kazuje nam Anastazio.

Svi treneri rade na terenima, a jedan kako demonstrira, objašnjava, upućuje i potpuno se predao - udubio u posao tako da smo prošli nekoliko puta nije nas zamijetio, poznato Zadarsko nogometno ime Dragan Buterin - Bere. Nekadašnji izvrsni igrač Zadra, klubova u Njemačkoj, a na zalasku karijere i trećeligaša, sada jednostavno prenosi svoje bogato nogometno znanje u ulozi trenera na mlađe.

-Evo vidite dečki su kao „spužva“ upijaju sve što im se kaže, neću biti neskroman reći ću da nisam imao bolju grupu do sada u mojem trenerskom poslu, a da su toliko zainteresirani, da traže još i poslije oficijalnog dijela treninga, da su toliko fokusirani na ono što rade. Nije im dva puta na dan dosta oni bi još, pa to je čudo.

Ovaj kamp po meni je u svemu „pogođen“, korektan i pošten odnos svih trenera djeca su krasna žele znanje, pa što nam još treba. Djeca su u stanju neki elemenat iz nogometne igre ponavljati do automatizma. Kao i obično pitamo se ima li talenata, da ima ih već su nekolicina dječaka koliko znam, a znam, ubilježena u bilježnicu kordinatora kampa Masimiliana Barizzonia i sigurno će dobiti poziv da dođu u Inter, kazuje nam Buterin i nastavlja:

-Ovo je lijepa priča što se tiče djece i njihova nogometa njihov početak na kampu, svojevrstan „ogledni primjerak“ rada i treninga, ušli su u njega, znam iz iskustva sada oni „važu“ hoće li ostati u nogometu ili ne. Vjerujem čak sam uvjeren da će ih 90 posto ostati jer ih to zanima i to vole. Već sam rekao da talenata ima sa njima u klubovima treba nastaviti ovaj ciklus rada i evo nogometaša, kazuje nam Bere.

U hladovini borova i roditelji „uče“ promatrajući svoju djecu kako treniraju, gospođa do nas, po cijeli je dan na terenima SC Višnjika, reče nam da je iz Pakoštana, njen sin Vice Mandić (10 godina) je tu marno i predano trenira. Upitali smo Vicu kako mu je, opalio je kao iz topa:

-Izvrsno, ostao bi tu cilo lito, kakvo kupanje i more. Divni su nam treneri, kordinatori sve nam pokazuju, ja nogomet volim i za njega bi učinio sve nije mi teško ništa da naučim dobro igrati. Već sam bio na nekim kampovima no ovaj je najbolji, kazao nam je kratko Vice i otišao u svoju grupu trenirati. 

25. travanj 2024 03:05