StoryEditorOCM
Sport2. KUP UDICA – SONIK

Dođite na feštu od lignje!

Piše I. Gjergja
13. rujna 2017. - 23:37

U organizaciji ŠRD Zubaca i trgovine Udica Sonik Zadar priređuje se 2. kup Udica Sonik natjecanje u lignjolovu iz broda, koji će se održati 23. rujna.

Lovi se pet uzastopnih sati. Početak natjecanja je u subotu (23. rujna) u 15 sati, a kraj u 20 sati. Lovi se na području Virski brak.

Pravo nastupa imaju svi članovi udruga s važećom sportskom dozvolom i članskom iskaznicom, a prijave za natjecanje primaju se u trgovini „UDICA–SONIK„ do srijede 20. rujna.

Okupljanje natjecatelja toga dana je u 13:30 sati u JK Uskok na Vitrenjaku, gdje će se obaviti i podjela natjecateljskih brojeva do 14 sati, kada se polazi u zonu lova. Za natjecatelje koji zakasne smatrat će se da su odustali od natjecanja.

Kotizacija je 180,00 kuna po ekipi.

Ribolov je dozvoljen štapom ili iz ruke s jednim priborom. Od umjetnih mamaca mogu se koristiti svi isključivo umjetni mamci namijenjeni lovu liganja i sipa.

Lovi se ekipno, ekipu čine 3 člana u brodici uključivši barkarijola. Minimalni razmak između brodova je 20 metara, a boduju se lignja i sipa na način 1 gr = 1 bod.

Ekipa s ostvarenim većim zbrojem težine ulova ujedno ima i bolji plasman, ukoliko dvije ili više ekipa imaju jednaku težinu ulova, bolji plasman ostvaruje ekipa s većim brojem ulovljenih liganja i sipa. Ukoliko je i tu izjednačen rezultat prednost ima ekipa koji ima najtežu pojedinačnu lignju.

Sav ostvareni ulov zadržava organizator natjecanja.

Predaja ulova nakon završetka natjecanja se vrši na matičnom brodu u zoni lova do 20:30 sati. Nakon vaganja ulova slijedi priprema zajedničke večere od ulovljenih liganja u restoranu JK Uskok. Maksimalan broj prijava je za 20 ekipa.

17. travanj 2024 19:47