StoryEditorOCM
SportMLADI ZADRANIN STAJE NA VRATA HRVATSKE REPREZENTACIJE

Livaković: Spreman sam braniti protiv Finske i Ukrajine

Piše Davorin Olivari / SN
18. rujna 2017. - 15:32
livaković dominik

Dominik Livaković (22) izrastao je u sjajnog vratara. Nije neko iznenađenje, znalo se da taj mladi Zadranin ima sve predispozicije postati vrhunski čuvarem mreže. Ne samo zbog svojih vratarskih kvaliteta i bogomdanog talenta nego i zbog činjenice da je dobro odgojen, skroman, kako se ono voli kazati, pozitivnog karaktera. Takvi sportaši uglavnom uspijevaju postati zvijezde, ugrabiti najveća sportska dostignuća, pišu Sportske novosti.

Jučer smo porazgovarali s Livakovićem, hrvatskim reprezentativcem i jedinicom Modrih.

- Dobro sam, uvijek sam dobro nakon trijumfa. Najbolji je dan nakon pobjede. Sreća je da smo u Zaprešiću rano zabili dva pogotka, dok je teren još bio donekle dobar. No stvarno je bila naporno i zahtjevno igrati na onako blatnjavom travnjaku - kazao nam je uvodu Livaković.

U HNL-u Dinamu ove sezone ide jako dobro. U devet utakmica osam pobjeda i samo jedan neodlučeni rezultat.

- Situacija je odlična! Žao mi je da nismo pobijedili i u Osijeku, da budemo stopostotni, bilo bi savršeno. Međutim, dobro je i ovako, prvi smo na ljestvici, imamo zgodan bodovni odmak. Sve nam ide u prilog; Hajduk je ostao bez dva bitna igrača, Vlašića i Futasca, a Rijeka igra na dva fronta. Tako smo mi prošle godine, neka i oni vide kako je to...

Mislimo da biste i vi željeli igrati na dva fronta...

- Naravno, naravno. No kad je već tako, moramo se skroz koncentrirati na prvenstvo.

Boli li vas još to ispadanje od Skënderbeua?

- Kad čujem Skënderbeu, padne mi mrak na oči. Ali treba sad pogledati pozitivne strane, imat ćemo više treninga, možemo se potpuno posvetiti HNL-u. A to znači da idemo vratiti titulu!

Nego, moramo vas nešto pitati. Savjetnik kluba Zdravko Mamić na nedavnoj je press-konferenciji kazao da svi igraču u svlačionici jedva čekaju otići iz Dinama zbog kompletne atmosfere oko kluba, da vam je teško igrati kad vam dio navijača viče da ste prodane duše. Kako vi gledate na to?

- Ne znam što bih vam na to kazao. Meni je recimo odlično u Dinamu! Nikad nisam pomislio na odlazak. Mogu samo kazati ono što ja vidim u svlačionici, a vidim odličnu atmosferu i to nije nikakva demagogija. Držim da je svima nama cilj igrati u Dinamu, imamo sjajne uvjete, sve je super, nitko se ne žali, koliko ja vidim.

Tužan zbog Subašića

Da se malo prebacimo na reprezentativne teme. Danijel Subašić se ozlijedio, Lovre Kalinić imao je problema s prstom... U nekom se raspletu može dogoditi da baš vi postanete Vatrena jedinica u odlučnim utakmicama za odlazak u Rusiju protiv Finske i Ukrajine. Jeste li spremni?

- Jako mi je žao što se ozlijedio Subašić. Vidio sam mu ozlijeđenu nogu, užas je kako se to dogodilo. Tu je Lovre, on je dokazani majstor, tražilo ga je puno klubova iz Premiershipa. Naravno, ja sam spreman, ako bude potrebe, pripravan sam braniti u odlučnim utakmicama za Rusiju! Mislim da vam ne treba govoriti kakva bi to bila čast.

Kad smo već kod naših reprezentativnih vratara, nisu imali sreće. Kalinić je protiv Islanda ostao na krivoj nozi, u Turskoj je Subašić loptu odbio baš na nogu strijelcu...

- Ha, baš smo primili nesretne golove. Ali kad vidite koliko nas je recimo puta Suba izvadio, onda se takve stvari uopće ne trebaju spominjati. Danas lopte jure preko sto na sat, onaj je udarac bio iznimno jak. A kod gola u Islandu, lopta pogodi čovjeka u rame, Kalinić je ostao na krivoj nozi, ne može se tu puno toga napraviti u takvoj situaciji. Ponekad sa strane sve izgleda mnogo drukčije nego što je stvarno.

Hoćemo li u Rusiju?

- Vrlo će se vjerojatno odlučna utakmica igrati u Ukrajini pred prepunim stadionom. No mi smo uvijek najbolji kad je najteže, uvijek igramo dobro pred punim stadionima, imamo svjetski vrijedne igrače. Po mom mišljenju, imamo najbolju veznu liniju na svijetu! Šteta, naravno, za Matea Kovačića. Mi smo u stanju Ukrajincima - i ne samo njima - sakriti loptu te ondje doći do pobjede. Sjetimo se samo one utakmice baš protiv Turske, kad je bilo stani-pani, a mi smo dobili s 3:0.

Velika i sretna obitelj

Veli da je atmosfera među Vatrenima zaista vrhunska.

- Otkako sam ja u reprezentaciji, ozračje je izvanredno, stvarno je uvijek odlična. Kad se trenira, onda se trenira s punom snagom i željom, dobro se radi, kad je slobodno, onda se zezamo, opuštamo... Baš smo kao velika i sretna obitelj, svi smo u reprezentaciji prijatelji. Veliki sam optimist kad je u pitanu plasman u Rusiju - zaključio je Livaković, piše Sportske novosti.

19. travanj 2024 00:35