StoryEditorOCM
SportMOSCOW GAMES 2017.

Košarkašice zadarskog sveučilišta osvojile treće mjesto u Moskvi

Piše Zadarski.hr
25. rujna 2017. - 12:20
moskva (1)

Ženska košarkaška ekipa Sveučilišta u Zadru osvojila je treće mjesto na Međunarodnom studentskom turniru pod nazivom „Moscow Games 2017“, održanom od 18. do 22. rujna u glavnom gradu Rusije, Moskvi. U izrazitoj jakoj konkurenciji od 12 ekipa, ženska košarkaška ekipa osvojila je treće mjesto, ostvarivši ukupno četiri pobjede i jedan poraz u polufinalu, od kasnijih pobjednica turnira ruske ekipe sveučilišta iz Stavropoloa. U utakmici za treće mjesto naše studentice pobijedile su ekipu sveučilišta iz St. Petersburga rezultatom 52:37.

Ovo je jedan od najvećih studentskih turnira u svijetu na kojem je sudjelovalo preko 2.000 studenata iz 18 država svijeta. Kao osvajače medalja na posljednjem državnom prvenstvu, Sveučilište u Zadru su u Moskvi predstavljale dvije ekipe, i to ženska košarkaška ekipa i ženska stolnoteniska ekipa.

Cijela organizacija turnira bila je na visokoj razini, a samo otvorenje turnira bilo je spektakularno te je bilo slično otvorenju Olimpijskih igara. Brojna publika pozdravljala je sudionike natjecanja koji su u defileu prolazili atletskom stazom, a ekipama Sveučilišta u Zadru pripala je čast da kao jedini predstavnici brane boje Hrvatske.

Medijski je turnir bio izuzetno praćen. Otvorio ga je ministar sporta Rusije, dok su ambasadori turnira bili brojni poznati ruski sportaši AndreJ Kirilenko, Konstantin Igrupolo, Artem Rebrov, SergeJ BobrovskI… Zadarsko izaslanstvo u Moskvi predvodile su prorektorica Sveučilišta u Zadru izv. prof. dr. sc. Nedjeljka Balić Nižić i prof. Maja Kolega, dok je voditelj ekipa bio dr. sc. Tonći Jerak iz Centra za tjelovježbu i studentski sport.

Ženska košarkaška ekipa nastupila je u sastavu: Ina Marin, Antonia Erslan, Marta Erslan, Nina Dedić, Glorija Sikirić, Ivana Dujić, Marija Šimatović i Sabina Eškinja.

Ženska stolnoteniska ekipa Sveučilišta u Zadru u sastavu Eleonora Lovraković, Eva Rusan i Karla Burčul uspjela je proći grupnu fazu natjecanja te su dogurale do osmine finala, među 16 najboljih ekipa.

Svojim nastupima i pristupom zadarske studentice pokazale su se odličnim promotorima Sveučilišta u Zadru, grada Zadra i države Hrvatske.

 

25. travanj 2024 22:53