StoryEditorOCM
SportMEĐUNARODNI ODBOJKAŠKI TURNIR U PAZINU

Sjajne Arbanaške pobijedile u svakom nastupu - Simona Mikuljan najbolja igračica turnira!

Piše Ivica Gjergja
6. listopada 2017. - 21:53
Arbanaske

Članice ŠŠK Arbanasi gostovale su na vrlo jakom Međunarodnom odbojkaškom turniru u Pazinu u kategoriji djevojčica, zajedno s ekipama Gornja Vežica (Rijeka), Kolonija (Slavonski Brod), Umag, Pazin. Igralo se po sustavu svatko sa svakim, a cure iz Arbanasa su se pred punim tribinama suočile s neugodnim predstavnicama domaćina i glatko ih porazile 2:0.

Nakon toga pobijedile su i Rijeku identičnim rezultatom da bi na kraju savladale i djevojčice Umaga s 2:0.

Drugi dan, čekao ih je finalni susret protiv jake ekipe Slavonskog Broda. U odličnoj utakmici, odbojkašice iz Arbanasa porazile su i Brođanke 2:0 i time zasluženo osvojile prvo mjesto turnira bez izgubljenog seta.

Dodatna satisfakcija bilo je i proglašenje Simone Mikuljan najboljom igračicom internacionalnog natjecanja odbojkašica.

Konačni poredak: 1. ŠŠK Arbanasi, 2. Slavonski Brod, 3. Pazin, 4. Umag i 5. Gornja Vežica (Rijeka). ŠŠK Arbanasi su nastupile u sastavu: Simona Mikuljan (kapetanica), Lucija Meštrović, Laura Kolega - Perović, Lea Jurko, Đana Ratković, Sonja Grunz, Anamarija Kalmeta, Zara Bačić, Lana Kalmeta, Đina Kotlar, Mareta Biloglav, Marcela Stipčević i Mia Duca. Trener Karlo Lisica.

 

Treće na Igrama djece branitelja!


Odbojkašice ŠŠK Arbanasi nastupile su prethodno, četvrtu godinu zaredom, i na završnici Igara Djece branitelja, a koje se održavaju tradicionalno na Savudriji. Kako su protekle godine osvojile prvo mjesto, Arbanaške su osigurale izravan plasman, bez prethodnih kvalifikacija. Mlade Arbanaške su predstavljale Zadarsku županiju, a nastupile su selekcije Dubrovačko - neretvanske, Splitsko-dalmatinske i Koprivničko-križevačke županije u najboljim sastavima. One su u polufinalu poražene protiv Splitsko - dalmatinske županije 0:2, ali su u utakmici za 3. mjesto deklasirale vršnjakinje iz Koprivničko -križevačke županije 2:0 i tako osigurale treće mjesto i brončanu medalju poretka. Uz igranje odbojke djevojke su uživale u blagodatima koje pruža i nudi Savudrijska vala, prisustvovale koncertima i druženjima s ostalim sportašicama i sportašima. Tom prilikom ŠŠK Arbansi predstavljale su: Simona Mikuljan, Lea Jurko, Laura Kolega-Perović, Marcela Stipčević, Anamarija Kalmeta, Veronika Marketin i Đana Ratković. Voditeljica Jelena Vukić.

16. travanj 2024 20:35