StoryEditorOCM
SportFOTO: POVIJESNI PRVOLIGAŠKI NASTUP U JAZINAMA

Jazine-Arbanasi izgubile od Cibone samo pet razlike

11. listopada 2017. - 00:10
jazine_cibona10-101017

ZADAR – Dvorana " Jazine". Gledatelja:1201. Jazine- Arbanasi – Cibona 66 : 71   (14 :24,14:24,23:12,15:11)

Suci: Terlević , Goleš i Stanković.

JAZINE-ARBANASI: Gulam , Alston(5), Butorac(16) , Bučaj , Ivanov , Zrnić(24 ) , Dražović(8) , Fodor(3), Jurica , Prša, De Woods(4), Jurjević(6).

CIBONA: Bilinovac(15), Uljarević(5) , Ćorić(17), Cleveland(10) , Novačić(2) , Bošnjak(9), Rozić , Gospić( 11), Mandić , Hall, Bušma(2).

Svjetla  pozornice na HT Premijer ligi, htjela su pod svoje snopove zadarsku momčad Jazine – Arbanasi i Cibona i to pod svodovima legendarne dvorane. Pobjeda je očekivano otišla na stranu kvalitetnijeg suparnika....

Istina, nije se gužvalo na tribinama, međutim, podosta toga što je godinama dvoranu u Zadru činilo posebnom, ipak se moglo vidjeti. Od zastoja na jedinim ulaznim vratima, do redova za karte, jer su svi čekali zadnji tren za ulazak, do blago vatrenog dočeka zagrebačkih "vukova". Ali se domaćin pobrinuo i za minutu šutnje u prigodi smrti Ive Uče Pulanića kojeg su se Zadrani još jednom prisjetili... I onda je krenula utakmica, povijesni prvoligaški ubačaj za Jazine upisao je Edi Jurjević. Zanimanje domaće publike privukli su i dvojica Amerikanaca, Jamal Aliston i  Giovonne De Woods. " Gle, imaju stranaca više nego Zadar koji igra ABA ligu"! - jedan je od brojnih komentara na sličnu temu. I još poneko pitanje: " A di su naša dica, barem ih u zadarskim školama košarke ima". Ima ih i u Jazinama, samo što se uz ulaznice ne dijeli popis igrača...

I kao uvijek  momčad Cibona u svojim je redovima imala ponešto igrača kojima je domicilna postaja upravo Jazine. Njima se nije oprostilo oblačenje "plavog" dresa...Na stranu što su od davnina i miljama  slavniji Zadrani, da ih sad ne navodimo, od današnjih koji pokušavaju imitirati košarku, rado odlazili  u svlačionicu "neprijatelja broj 1"!

Mogu li Jazine do iznenađenja? Tim se pak upitom otvorila utakmica koja je u rezultatskom tjesnacu bila kratko vrijeme, jer je Cibona brzo otišla do prednosti 31:16 koja joj je jamčila mirnu plovidbu dvobojem. Takav  rezultatski iskorak "uspavao" je mnoge na tribinama, iz sna ih je prenula " trica"  Giovonnea De Woodsa koja je stigla na isteku napada. Njegov ubačaj probudio je i goste koji su "tricama" Bošnjaka ostvarili više nego zavidnih dvadeset viška uoči ulaska u drugo poluvrijeme.... I to bez ulaska u igru glavnih zvijezda Luke Žorića, Marina Rozića i Langstona Halla, koji su klupu "grijali" i kasnije... Zato je na parket "istrčao" populrni zadarski pjevač Zoran Jelenković koji se uspio nekako prilagoditi slabom razglasu u dvorani, što i nije bilo toliko važno jer Zadrani dobro "čitaju s usana".

Nastavak je ipak donio žilavost Jazina, nosio ih je tricama Dino Butorac... sve do minus šest (49:55). Odmah su se počeli spominjati " purgeri", dakako, u nimalo uhu lijepom kontekstu... Poludjela je u jednom trenutku i sirena na zapisničkom stolu, kao još jedan podsjetnik na vrelinu Jazina. I onda je na terenu krenulo "mirisati" na iznenađenje, jer je 63:66  dvije minute prije kraja izgledalo vjerodostojno takvoj mogućnosti.

 

24. travanj 2024 15:58