StoryEditorOCM
SportFOTO: LOŠA IGRA NA VIŠNJIKU

Nikad više propuštenih kontra napada i čistih "zicera"

29. listopada 2017. - 20:55
zadar_skrljevo-291017

Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 500. Zadar – Škrljevo 99:78 (24:24,27:22,18:17,30:15)

Suci: Jovović, Mirilović i Reić.

ZADAR: Knowles, Bašić (2), Ivanov (16), Kraljević, Jelenković (3) , Krajina (10), Bostic (20) , Vuković (14), Brzoja (8), Špralja (6), Tomas, Božić (20).

ŠKRLJEVO: Nash (6), Jashari , Barnjak (8), Molnar, Boban (7) , Hrnjkaš , Konjević (19), Radunić (6), Furlan , Williams (9) , Vranković, Stipčić (23).

Sukus utakmice može se podvesti pod pjesmu Tornada : "Di ste sada šminkeri, derbi navijači, di ste kad je najteže, di ćemo vas naći"! Na ovakvo iskazivanje stanja na parketu navela ih je očajna igra Zadra, kojeg nisu mogli podržati ni oni kojima je Višnjik praktički drugi dom. Jer, ne podcjenjujući nikoga, ako momčad Škrljeva u jednom poluvremenu zabije gotovo pedeset poena i ubaci šest trica, onda je košarka posve iščezla iz grada kojeg se zove prijestolnicom ovoga sporta.

Nikad više propuštenih kontra napada i čistih "zicera", slobodnih bacanja uz podosta "promaju" u obrani, što je bilo dovoljno za uhvatiti se za glavu. Svjetlost u mraku predstavljao je Joshua Bostic koji je imao mirnu ruku Prednost koju je znalo imati Škrljevo kroz ranije razdoblje, ali i minus na zadarskoj strani (58:59) u 25. minuti utakmice, bila je razlogom da se publika pak naklonila Jaronu Nashu nakon jednog NBA zakucavanja, kojim je praktički potvrđena nemoć Zadra u obrani.

Onda se još zanimljivim činilo primjetiti kako kod gostiju nema iskusnih Jasmina Perkovića i Siniše Štembergera koji su otputovali na turnir u basketu, u daleku Kinu. S njima dvojicom, nedvojbeno još više muke bilo bi po Zadrane! I kad su gosti pomislili da mogu baš sve što hoće, uhvatili su se u zamku " lupanja" sa svih strana. Jasno, stigla ih je kazna, odnosno Zadar se buđenjem Domagoja Vukovića u jednom trenutku odvojio na 80:67.

Onda su oni krenuli razmišljati da je priča gotova pa su "popili" dvije "trice", Sina Stipčića i Davora Konjevića, dvojice najboljih u redovima Škrljeva. I kad je nestalo "pare" nestalo je i nervoze kod Zadrana, na parketu i tribinama. Ali se nadasve slaba igra u velikom broju minuta utakmice, ničim ne može izbrisati, čak ni na koncu uvjerljivom pobjedom !

23. travanj 2024 15:10