StoryEditorOCM
SportZAVRŠENA 17 KILOMETARA DUGA UTRKA

Mađar Tanas Janos Nagi prvi došao na zadarski Narodni trg

Piše Zadarski.hr
18. studenog 2017. - 13:38
MARATON_NIN_ZADAR_1445955416

Tanas Janos Nagi iz mađarskog Kaposvara pobjednik je tradicionalnog Malog maratona Nin-Zadar 2017. održanog u subotu pod pokroviteljstvom Grada Zadra, a u povodu Dana Grada Zadra i blagdana Svetog Krševana.

- Oduševljen sam vremenom i zadovoljan ponovnom pobjedom, rekao je Nagi nakon što je s vremenom od 56 minuta i 20 sekundi prvi utrčao u cilj na zadarskom Narodnom trgu. Nagiju je to druga pobjeda na tradicionalnom maratonu, a nakon njega na cilj su stigli Lajos Percze i Laszlo Gregor, također mađarski državljani.

Maraton je istrčao i najstariji sudionik utrke, 70-godišnji Marijan Sorić iz Preka na otoku Ugljanu.

Start maratona održanog u organizaciji Atletskog sportskog kluba Zadar bio je ispred spomenika Grgura Ninskog u Ninu 11 sati, a cilj u Zadru na Narodnom trgu.

Na stazi dužine 17,5 kilometara trčalo se u nekoliko uzrasnih kategorija, od juniora, preko seniora do veterana. Utrka je ove godine kraća za 200 metara zbog brojnih rekonstrukcija na zadarskim prometnicama.

- Ideja o maratonu javila se spontano 1983. kod sportskih djelatnika, zaljubljenika u sport i trkača rekreativaca. Bili su tu, osim mene i Darko Kilijan, Nebojša Belić, Nikica Simić i Vinko Krička. Godinu ranije krenuo je Plitvički maraton, pobrao puno pohvala, a mi smo se zainatili i kazali pa kad mogu oni, Ličani, možemo i mi Dalmatinci, tu, uz more, još i bolje, i bliže nama, prisjeća se prvih koraka natjecanja, Miloš Medić, bivši aktivan trkač i suinicijator začetka projekta.

16. travanj 2024 17:29