StoryEditorOCM
SportFOTO: SUSRET SA SPLITOM U BIOGRADU

Primorac visoko digao barjak!

Piše Ivica Gjergja
18. studenog 2017. - 19:44
primorac_split5-181117

PRIMORAC (BNM) – SPLIT 2:0

BIOGRAD – Igralište Kazimira i Silvia. Gledatelja 200. Sudac: Josip Duganđić (Komin).Pomoćnici: Trković i Kaleb.

Strijelci: 1:0 Vodopija (48), 2:0 Ješe (86-11m).

Najbolji igrač: Vedran Ješe (Primorac).

Crveni karton: Dario Barada (Split), drugi žuti u 86. minuti.

PRIMORAC: Rogić , Brzoja, Colić, Galešić od 60. Lipotić), Ješe , Vodopija, od 78. Majić), Zelić , Marić, Paponja, Bubnjar od 89. Iveljić). Trener: Dragan Blatnjak.

SPLIT: Bender, Jurić od 67. Šumiga), Bašić, Lohinski, Kelez od 78. Skaramuca), Jerčić od 83. Kralj), Bartulović , Sedlar Barada, F. Barać, S. Barać. Trener: Ivan Pudar.

Primorac je nakon susreta sa Splitom visoko digao svoj barjak pobjede, i to zasluženo jer su igrači trenera Dragana Blatnjaka odigrali izvrsnu utakmicu. Istina u tome im je pomogao i Split, jer smo gledali veći dio susreta, pa možemo reći i prvoligaški nogomet.

Od samog početka susreta trener domaćih „zapovjedio“ je totalnu ofanzivu, pa je tako i bilo sve do 10. minute susreta kada su četiri do pet prigoda imali Galešić, Vodopija, Marić i Paponja. I nakon toga domaćini nastavljaju borbeno, no bude se i gosti preko visokog Krešimira Keleza, ali je na mjestu vratar Rogić.

Lijepih su sekvenci igre imali gosti, no bez završnice i efikasnosti. Da nabrajamo sve domaće prigode u prvom dijelu trebalo bi nam dosta vremena i prostora no onu Vodopije u 12 minuti treba spomenuti. Iako su prijetili Marić i Vodopija, vratar Splita Bender izvio se kao pantera i odbio loptu u polje.

Prvi dio susreta mreže su ostale su nedirnute. Na otvaranju drugog domaćini opet imaju prigodu, pa otvoreno igraju. Pritisnuli su goste na njihov dio terena, a onda je nastala erupcija oduševljenja u 48 minuti. Brzu akciju su povukli Zelić, Marić, Paponja, lopta je došla do Vodopije i ovaj put je Bender nemoćan, pa 1:0 vodi Primorac.

Lomili su i dalje domaćini gosta, no nisu uspjeli osim u 86. minuti kada je Barada igrao rukom u kaznenom prostoru, a Ješe zabio za 2:0 i velika tri boda.

- Hvala dečkima, iskazali su se karakterno i igrački. Naša pobjeda je zaslužena  kratko je kazao trener Primorca Dragan Blatnjak.

-Nisam od onih trenera koji se žale, no igrao sam sa sedam juniora i tri seniora. Napustili su nas nekoliko igrača, no i pored toga dobra sadržajna utakmica, kazao je Ivan Pudar trener Splita.

20. travanj 2024 03:36