StoryEditorOCM
SportFOTO: CRVENA ZVEZDA PREKINULA NIZ PORAZA

Pobijedili Zadar s 12 koševa razlike

20. studenog 2017. - 21:38
zadar_zvezda7-201117_resize.JPG

ZADAR –Dvorana"Krešimir Ćosić".

Gledatelja: 6000

Zadar – Crvena zvezda  76: 88   ( 23 :19, 22: 23,9:29,22:17)

Suci: Boltauzer i Špendl ( Slovenija) i Porobić ( BiH)

ZADAR: Knowles(17) , Bašić (3) , Ivanov(4) , Kraljević , Jelenković , Krajina(9), Bostic(14) , Vuković(4), Brzoja(12), Špralja(10), Božić(3).

CRVENA ZVEZDA: Kešelj , Radičević(3) , Dangubić(8) , Lazić (10), Antić , Dobrić (11) , Feldeine(13), Apić, Rochestie(14) , Lessort(9) , Jovanović , Bjelica(20).

Sjaj u očima Zadrovih navijača uoči početka dvoboja te jednim dobrim dijelom utakmice, ugasila je Crvena zvezda koja se nije dala navesti na nastavak niza poraza na euroligaškoj secni. U regionalnoj ABA ligi nanovo su potvrdili snagu, iako im se neko vrijeme " tresla stolica". Unatoč silnoj volji i želji domaćih, protiv boljih se jednostavno nije moglo. Osobito  "pogubna" bila je treća dionica u kojoj je praktički sve bilo zaključeno.

Inače, članovi zadarskog  Moto kluba " Beštije", odjeveni u prepoznatljive kožne jakne, među prvima su zauzeli mjesto na tribini. Onda je prije sudačkog podbacivanja lopte, njihov predsjednik Alen Vimer, treneru Zadra, Aramisu uročio prigodnu plaketu zahvalnosti i dvije majice kluba, kao znak pažnje kojim su podsjetili na iskazano dobročinstvo avanturisti iz Dubaija koji je "zapeo" na senjskoj buri.

Tornado se pak pobrinuo za gusti promet na njihovom sektoru..... Mnogi su zapeli na ulazima jer nisu poslušali klupsku upravu koja ih je otvoreno zamolila: " Dođite barem uru ranije!" Oni koji nisu poslušali nisu mogli pratiti prve zadarske taktove. Nije pravo ni zaživjela igra na parketu, jedan detalj u mnogome podsjetio je na stare Jazine. Kako? Nakratko se " pregrijao" mali semafor, pa su suci morali zaustaviti dvoboj.

Kada je lopta opet bila u prvom planu i  kada je Zadar bio taj koji je dominirao, dvoranom se razlegla pjesma: " Kako je dobro vidjeti te opet" ili pak " Volim te Zadre moj", dok je svaki Zvezdin napad zastajkivao pred zvučnom kulisom, odnosno,  gromoglasnim bodrenjem domaće momčadi. Sve kao u stara dobra vremena, u što spada i poziv: " Dižite se Zadrani"!

Jasno, nitko nije ostao na svojem sjedištu, kao što je sa sjetom pozdravljeno spominjanje Vukovara i Škabrnje.... Što se događalo na parketu? Ništa dobroga za Zadrane jer se Zvezda skroz razigrala, lopta je kružila oko glava domaćih igrača, lopta je parala zadarsku mrežicu, kvaliteta se potvrdila kao zaštitini znak Beograđana. I činilo se da će tako biti do isteka vremena, međutim, kratkotrajno buđenje domaćih nije donijelo puno više od podnošljivog poraza....

SEMAFOR

13:8 – Iznimno atraktivno zakucavanje Lessorta, nije ponudilo previše nade, međutim čim je Brzoja odgovorio tricom, kasnije ga je pratio Knowles, pa je Zadar čvrsto stao na noge. I da se Zvezda nije strogo držala Feldeinea, zasigurno bi njihov manjak bio izraženiji.

26:19 – U međuvremenu se dogodilo poravnanje(15:15) koje je obilježio izvrsni Feldeine, ali se zadarska momčad nije dala "zaskočiti". Štoviše, po jednu tricu upisali su Špralja i Bostic, dva poena uknjižio je Vuković tako da je stabiliziranje napravljeno na vrijeme. Osobito poslije Špraljine nove paljbe iz daljine.

34:37 – Euroligaški "pedigre" kojeg ima beogradska momčad, rezultirao je njihovim  izjednačenjem(30:30), uvelike se razigrao Dobrić, onda su Dangubić i Bjelica na isti način, tricama, sve vratili na početak priče.

45:40 – Unatoč napadačkoj , k tomu i obrambenoj moći Zvezde, Zadar se ipak vratio u igru. Špralja, Bostic, onda Bašićeva tri poena i razigranost Krajine donijeli su dovoljno mira za nastavak velikog dvoboja.

54:71 – Onoga trenutka kad je Bostic ubacio još jednu zadarsku tricu, izgledalo je kako će snažan otpor kvalitetnom suparniku potrajati. Ali, računica se nije pokazala točnom jer se ukazala europska Zvezda. Bjelica, dva puta, isto toliko i Rochestie, te jednom Lazić, svi odreda tricama  razbili su obranu Zadra. Svi su izgledali bespomoćno, doslovce, pretvorili se u "kamene svatove"!

70:78 -  Opet je Bostic nizom od pet poena , te Krajina s dva poena, uz  Zvezdinu zbunjenost pod pritiskom publike, nada je oživjela, međutim, vrijeme je "curilo!  K tomu, Bjelica i Rochestie su ponovno proradili kako bi se Zvezda sigurno odvela do trijumfa.

Intervenirala i policija
Ono što nikako ne spada u dekor kojeg želimo gledati na sportskim borilištima tako i na košarci, jesu izrazi nacionalne netrpeljivosti kroz neke povike. Nije ih bilo previše ,ali dovoljno za osudu.Iz pijeteta prema svima koji su pod takvim pokličima  izgubili život, nećemo ih isticati kako nebi otvarali priču koja nije ugodna za uši. I na koncu je intervenirala i policija, uredovanjem među pripadnicima Tornada. 
20. travanj 2024 07:22