StoryEditorOCM
SportZADAR U ČETVRTAK IGRA U BEOGRADU

Naglić: Partizan je neugodna momčad, ali zbog naše forme, nadamo se pobjedi!

3. siječnja 2018. - 19:35
zadar_partizan15-141017

Susreti košarkaša Zadra i Partizana oduvijek su izazivali osobitu pozornost, dok je konačni omjer u bitno višoj mjeri odlazio na stranu beogradske momčadi. Ali, znalo se dogodio i slavlje naše momčadi, međutim, Dunavovom i Savom proteklo je podosta vode otkako se tako nešto dogodilo. Tradicija i zakon velikih brojeva postoje da bi ih se "rušilo", zašto ne bismo upravo na primjeru novog dvoboja starih sportskih rivala osjetili draž tih promjena, razmišljaju navijači...

Zadar se u ovom trenutku nalazi na petom mjestu ljestvice regionalne ABA lige, s omjerom 7-7, dok je Partizan nešto niže s učinkom od šest pobjeda i osam poraza.

- Iako je Partizan u slabijoj formi posljednje vrijeme, to je izuzetno neugodna momčad. Imaju dva odlična Amerikanca, pa Marinkovića i Andrića koji su odlični šuteri, iskusnog Veličkovića i dobru klupu. Svoju priliku vidimo u jednoj čvrstoj utakmici, a s obzirom na našu formu možemo se nadati pobjedi. I nama i njima to je važna utakmica, no nije ključna. Do kraja je još puno bodova koji će određivati konačni plasman – kazao je trener Zadra Aramis Naglić.

Na Višnjiku, u prvom dijelu sezone Partizan se osladio pobjedom 104:97, međutim, od tada se puno se toga promijenilo - Zadar je nanizao seriju pobjeda, dok je njegov suparnik u rezultatskom padu.

- Čeka nas teška i zahtjevna utakmica, protiv jednog kvalitetnog protivnika. Radi se o napadački možda najboljoj momčadi ABA lige. Ipak, smatram da imamo realne izglede da se nadamo pobjedi, obzirom na dobre igre u posljednje vrijeme. Pozitivnu seriju želimo nastaviti u Beogradu – poručio je Ive Ivanov.

Na put u Beograd krenuo je i oporavljeni Jakov Vladović koji će biti unutar momčadi, ali je neizvjesno hoće li zaigrati. Zapravo, puno je realnije očekivati njegov nastup u subotu u Kup utakmici, u Zagrebu protiv Agrodalma.

Utakmica u Beogradu igra se u četvrtak s početkom u 17 sati.

24. travanj 2024 23:38