StoryEditorOCM
SportNAKON PRIJATELJSKE UTAKMICE TREĆELIGAŠA ZADRA I PRIMORCA

Prijateljski ogled uspio!

Piše Ivica GJERGJA
25. siječnja 2018. - 18:58
nkzadar_nkprimorac3-240118.JPG

Za prijateljski susret koji je odigran na Stanovima, županijski „derbi" trećeligaša Zadra i Primorca 2:1, može se reći da je ispunio svoju svrhu. Naime, ovaj susret je obojici trenera bio potreban nakon više od deset dana napornih treninga, poslužio im je kao dobar trening, ali da se uvidi što tko može poglavito od pridošli igrača koji su bili u igri.

Zadrani nisu bili na razini svoji ustaljenih igara što je razumljivo jer je početak, a k tome neki igrači kao Župan, Jerbić i Sarići i dr. nisu igrali radi ozljeda. No dobitak je svakako pored u pojedinim fazama dobre igre i to što je Pranić zabio eurogol koji je donio pobjedu, a mladi vratar Jakov Pinčić je obranio kazneni udarac sa 11 metara, igraču Primorca Josipu Majiću.

- Dosta toga će trebati još napraviti kako bi to bilo ono pravo, igra koja donosi rezultat i bodove. Zadar nema alternativu, izvisio je obvezu biti na čelu ljestvice i sljedeće godine cilj je igrati u Drugoj ligi. Dobro ćemo se morati oznojiti da to ostvarimo, svi smo orni i vjerujem da ćemo to napraviti kazao nam je promatrajući svoje u civilu sa tribina igrač Zadra, Dragan Župan.

Što se pak igre Primorca tiče, nju će ocijeniti trener Dragan Blatnjak, koji nam je kazao:

- Cilj je ispunjen ovim susretom, vidjelo se da su kod igrača noge teške, no odigrana je jedna muška utakmica puna borbenosti i žustrine, a kada se uzme rezultat trebao je biti neodlučeno, no onaj pobjedonosni gol Pranića bio je za anale u 90 minuti, eurogol. Dobro je da se nitko nije ozlijedio, isprobali smo sve igrače te utvrdili gdje smo stoga je cilj ispunjen. Nakon ove utakmice slijede nam treninzi i nastavak po planu rada, a već u subotu u 15 sati u Biogradu ćemo odigrati ogled sa drugoligašem Dugopoljem - kazao je Blatnjak.

Novopridošli igrači u NK Zadar:
Branko Čubrilo (GOŠK KG), Vinko Petković (GOŠK KG), Marko Grabovica (BŠK Zmaj), Valerije Jurić (Imotski), Antonio Repić (Val), Tarik Hanđić (Zenica).
Novopridošli igrači u HNK Primorac:
Mateo Tuta (Primorac Stobreč), Stefan Lazarevski (SAD - Pakoštane), Ante Marić (Orkan - Dugi Rat), Zvone Mietić (Stankovci), Marko Josić (Zadar), Kristijan šarić (Austrija).
20. travanj 2024 17:17