StoryEditorOCM
SportNA VIŠNJIK VEČERAS DOLAZI MOĆNA CEDEVITA

Može li Bostic pomoći Zadru u svojoj posljednjoj utakmici u njegovom dresu?

28. siječnja 2018. - 13:47
cedevita_zadar01-221217

Svoju posljednju utakmicu u dresu Zadra u nedjelju će odigrati Joshua Bostic, koji će košarkašku priču na Višnjiku završiti ogledom protiv Cedevite u derbiju HT Premijer lige. Amerikanac karijeru nastavlja u Italiji odakle je i stigao u zadarsku momčad, novi klub mu je Dinamo Banca di Sardagena Sassari. I tu će imati vezu sa Zadranima, jer je Rok Stipčević već nekoliko sezonu na Sardiniji.

-Nikad nije jednostavno kad izgubiš igrača koji na neki način uzme tu lidersku poziciju u momčadi kao što je to učinio Bostic. Ovih desetak kola u ABA ligi, ali i u ostalim utakmicama, odigrao je na jednoj vrhunskoj razini, možda i najboljoj u njegovoj cijeloj karijeri. Puno nam je pomogao to je definitivno i njegov odlazak stvara sada jednu određenu prazninu. I to ne samo u onom igračkom smislu već i u onom kada se radi o kemiji u momčadi. Jer igrači se naviknu na jednog tako kvalitetnog suigrača i sada moramo naći nekakav način da to sve prebrodimo – veli Aramis Naglić, trener Zadra koji će odmah nakon dvoboja s Cedevitm u svlačionici imati novoga igrača, iskusnog Stevena Graya, međutim, njega se neće moći vidjeti u utakmicama regionalne ABA lige jer se zakasnilo s registracijom, budući su kasnili pregovori s Bosticom.

Misli je ipak u hodu valjalo okrenuti prema Cedeviti, aktualnom prvaku Hrvatske....

- Za nas je utakmica iznimno važna s dvije točke gledišta, naime, nakon poraza od Mornara, te dugotrajnih pregovora oko toga ostaje li ili odlazi Bostic, želja nam je ostati na drugoj poziciji našeg prvenstva i vratiti poljuljano samopuzdanje. Jednako tako meni je jasno da je do pada u igri i formi moralo doći, ali to moramo premostiti. Istina, Cedevita nije suparnik preko kojeg se lako može preskočiti, no drago mi je da su igrači shvatili kako priča mora ići dalje – zbori Naglić.

Cedevita se , svjedoci smo, "cijedi" kroz nekoliko natjecanja, međutim, imaju bogat fond igrača , pa im neće biti baš teško pronaći udarnu postavu.

-Možemo kazati kako im je takva situacija jedan od problema , ali njihova kvaliteta je nepobitna, tako da možemo očekivati dosta tešku utakmicu. Znamo da je njihov "forte" šut s vansjkih pozicija, pa će valjati pozornost okrenuti prema tom segmentu igre, kao jedan od preduvjeta za dobar rezultat. Nadalje, važno je zadržati visok ritam utakmice, jer smo malo potrošeni, kao što je upitno u kakvom će se izdanju predstaviti Bostic, koji je jednom nogom već izvan Zadra. Uglavnom, kao i protiv drugih suparnika tako i kontra Cedevite mi ćemo težiti čvrstoj obrani i koncentraciji kroz cijelu utakmicu.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17.05 sati.

 

 

24. travanj 2024 14:25