StoryEditorOCM
SportJOŠ JEDAN ZADARSKI NOGOMETNI TALENT U DINAMU

Kapitanović: "Povratak u Zadar? Zašto ne, to je moj klub"!

Piše Ivica Gjergja
29. siječnja 2018. - 11:30
dino

Da je područje Zadra i okolice „bogato" nadarenim nogometašima dokazano je „milijun puta", a da su se tu iznjedrile mnoge nogometne i ljudske veličine kao što je Joško Skoblar, Luka Modrić, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko, Ivan Santini i mnogi drugi poznato je svima. Jedan od onih koji sebi tek „otvara" nogometni put je i Dino Kapitanović koji je tri godine u NK Dinamu. Mladić ima 17 godina, cili je u balunu, lopta je njegov život, a takav je od malih nogu.

Dino se nogometom ozbiljnije počeo baviti kao šestogodišnjak, prošao je nogometnu školu Zadra, vidjeli su ga, prepoznali i odveli u Zagreb. Nije se pokajao, dapače, uživa sve „blagodati" da može normalno trenirati i nogometno funkcionirati.

-Kada sam još bio kadet dobio sam poziv da dođem u Dinamo, roditelji su razmišljali, odvagnuli što time dobijam, a što gubim i odlučili se da odem. Nisam se prevario, tamo mi je jednostavno dobro, treniram, radim i učim, izborio sam se za svoje mjesto i postao reprezentativac. Svjestan sam da se iz dana u dan moram dokazivati, u dahu nam kaže Dino.

Po nogometnoj vokaciji je krilni napadač, golovi su mu opsesija, a od kad je počeo s igranjem nogometa nadavao ih se: Koliko, pitamo ga?

-Nemam evidenciju postignutih zgoditaka, ali one službene s utakmica u ligama i reprezentaciji dakako da „prebrojava" više otac Pere nego ja. Dosta sam ih postigao, volim zabiti, a zahvalan sam dakako i mojim suigračima koji mi znaju i spremiti prigodu koju ne propuštam, jer od svega u nogometu najviše volim dvije stvari: dobar dribling i pogodak, pa onda radosti nema kraju. To je moj svijet, kaže Dino.

Kako živi Dalmatinac u Dinamu, ima li zadirkivanja?

-Već sam se dobro „posložio" i udomaćio. Ima nas s juga dosta, družimo se, a i ostali domicilni dečki su izuzetno korektni i nemam nikakvih problema. U Dinamu je velika koncentracija kvalitete, poslije juniorskog staža će nam biti svima „gusto". Vjerujem u svoje mogućnosti, sposobnosti i znanje, uostalom u reprezentativnom sam „ogledalu" te da ću se ljudima iz struke nametnuti i ostati u Dinamu, nastaviti logičan slijed napretka. No ako ne uspijem, neće biti sud svita, ima već sad poziva od eminentnih klubova među kojima i Red bulla, naći će se dobra sredina i za mene.

Povratak u NK Zadar?

-Zatekli ste me. Sve ima svoje vrijeme, u konačnici zašto ne to je moj klub i grad, kazao nam je Dino.


 

Dino postiže golove kao na „tekućoj vrpci"!


 

Niska njegovih zgoditaka je izvrsna, gol mu je radost na svoj način. Tako je u kategoriji "tića" za Zadar 2010. godine postigao 27, 2010/11 mlađi pionirima 14, 2011/12. 26, 2013/14. 27, pionirima 2013/14 26, 2014/15 15, kadetima Dinama 2015/16. g. 8 zgoditaka. Po turnirima, u zadnju godinu dana u dresu Dinama u Medulinu 11, u Karlovcu 16, u Njemačkoj 17 zgoditaka.



 

25. travanj 2024 21:09