StoryEditorOCM
SportMEĐUNARODNI TAEKWONDO TURNIR U KNINU   

Zadrani osvojili zlato, srebro i dvije bronce!

Piše Ivica Gjergja
28. siječnja 2018. - 22:26
tae

U Kninu su članovi Taekwondo kluba Zadar otvorili natjecateljsku sezonu 2018.godine, nastupom na 11. Knin open turniru u organizaciji TK Div Knin. Na turniru su nastupili mlađi kadeti (9-11 godina), kadeti (12-14 godina) i juniori (14-17 godina), a nastupilo je oko 380 natjecatelja iz 58 ekipa iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

Natjecanje za kadete i juniore je organizirano u dvije jakosne skupine, a Zadrani su nastupili u jačoj „A" konkurenciji sa 7 natjecatelja. Juniorski dio turnira je bio kvalifikacijski za izbor u reprezentaciju za nadolazeće Svjetsko prvenstvo pa je bilo jako kvalitetno, nastupili su svi najbolji juniori, reprezentativci i neki od njih osvajači europskih i svjetskih odličja.

Kod juniora i juniorki najbolja je bila Ariana Oreč(-59 kg) koja je s pobjedom do polufinala osvojila treće mjesto, brončano odličje i jedan bod za rang listu. Moramo dodati i to da je Ariana na skupštini HTS-a u prosincu proglašena za najbolju kadetkinju na nacionalnoj rang listi za 2017. godinu. Ovo joj je prvi nastup u juniorskoj konkurenciji i tek se treba nametnuti. Prvo kolo je bila slobodna, u drugom je pobijedila Josipu Žerjavec (Sutla Šenkovec) 27:8, dok je u polufinalu izgubila od kasnije osvajačice turnira Lucije Domić (Marjan) 9:21. Teuta Uskok (- 55 kg) također je došla iz kadeta prvi put među juniorke i u osmini finala izgubila od Antonie Krajnović (Rugvica).                                                   Kod kadeta odličan nastup imala je Megi Lerga (+59 kg) s dvije borbe i pobjede te osvojila prvo mjesto  - zlatno odličje. Nora Milolović u kategoriji 55 kg je izgubila u polufinalu te osvojila treće mjesto i brončano odličje.

Karlo Uskok(-37 kg), izgubio je u borbi za medalju kao i Frane Pavić (- 53 kg). Od mlađih kadeta TK Zadar odlična je bila Antonia Čirjak (-36 kg) koja je uz dvije pobjede osvojila drugo mjesto  - srebrno odličje.

Sljedeći kvalifikacijski turnir za reprezentaciju očekuje zadarske juniore za dva tjedna u Vrbovcu na M 2 na koji idu i seniori.

-Učinjenim smo zadovoljni, kako je ovo početak natjecanja nakon napornih treninga vjerujem da ćemo na sljedećim postići i bolje rezultate. Ovo je bilo jedno veliko iskustvo za sve naše članove koji su nastupili, kazao nam je kratko trener Mladen Uskok.

 

25. travanj 2024 16:14