StoryEditorOCM
SportDEBITIRAO GRAY:

Zadrani pregazili 'mrave' u Zagrebu!

31. siječnja 2018. - 21:15
zdzgb

Zagreb – Zadar  70:120

ZAGREB – Dvorana " Trnsko". Gledatelja: 292

Zagreb – Zadar  70:120 ( 24:28 , 14:31 , 12:31,20:30)  

Suci: Peić , Marunica , Gracin.

ZAGREB: Ogrizović(2) , Tomas(15) , Herceg(3) , Buovac(6) , Palokaj , Proleta(18) , Čar(8) , Macner , Radoš(4) , Krapić (11), Divić(3) , Badžim.

ZADAR:  Knowles , Bašić(14) , Vladović(5) , Ivanov(15) , Kraljević , Jelenković , Krajina(12) , Vuković(14) , Brzoja (13), Špralja(13), Gray(15) , Božić(19) .

Sve slabosti HT Premijer lige više nego jasno zrcale se kroz okruglih pedeste poena razlike u korist Zadra, koji u Trnskom nije imao nimalo dostojnog suparnika. Očito je kod "mrava" kriza minulog rada ili slaba ostavština njihovog ranijeg stručnog stožera.

Puno toga palo je na leđa isuviše mladih igrača kojima je  ova sezona prevelik teret , međutim, to ništa ne  umanjuje ozbiljnost zadarske momčadi. Istina, krenulo se na naš dalmatinski način – pomalo, što je Zagrebu donijelo tijesan ishod prve četvrtine koja će im sigurno ostati u dobrom sjećanju.

Ali, ono što je uslijedilo kasnije zasigurno je za njih frustrirajuće, jer je Zadar povukako u svim pravcima, obrani i napadu, pa je prednost rasala tolikom brzinom da je i zapisnički stol imao problema pohvatati sva zbivanja na parketu.

Ono što je zanimljivo navijačima Zadra , jest prvo pojavljivanje Stevena Arnaza Graya, koji je odmijenio odlazak Joshue Bostica. Kako je igrao?

U nepunih 26 minuta , upisao je petnaest poena, pogodio je tri trice isto toliko je bio precizan u šutu za dva poena. Dodao je šest puta  i  u pet navrata ukrao loptu, jednu je pak izgubio. Nadalje, Zadrani su se iskazali upravo u  asistencijama, ukupno uh je bilo 36, od čega deset ide uz Lovru Bašića, a sedam Jakova Vladovića.

Svoj zanimljivu noć imao je Ive Ivanov jer nije promašio iz igre , odnosno šest od šest za "dvicu", čemu je dodao i jednu "tricu", nakartko je zapeo na jednom slobodnom bacanju.

Ostali? Također na visokoj razini u mozaiku  u kojeg je u konačnici ugrađeno 120 poena, uz opasku kako je cijelo vrijeme na klupi sjedio Preston Knowles.

27. travanj 2024 06:18