StoryEditorOCM
SportZADRANIN FILIPI U HRVATSKIM VITEZOVIMA

Mavrović:"Ispisujemo povijest boksa ovim nastupom"

Piše HBS/IG
1. veljače 2018. - 22:18
T Filipi

Premijernim nastupom u Svjetskoj boksačkoj seriji WSB-u, Hrvatski vitezovi, otvorit će svoju debitantsku sezonu u Italiji. Oni će u petka u 18 sati imati sraz sa Italian Thunderom u Firenci. Naše boksače, pojačane u dvije kategorije, očekuju Azzuri, koji iza sebe već imaju naslov prvaka u Svjetskoj seriji.

- Izuzetno smo sretni što ulazimo na velika vrata u svjetsko društvo. Ovo je plod dugogodišnjeg rada naših boksača, trenera, mojih suradnika, predsjednika WSB Hrvatska Mladena Mikolčevića i mene. Vjerujemo u ove momke i želim im sreću u prvom susretu, kazao je je predsjednik HBS-a Bono Bošnjak. Nije mogao a da nešto ne kaže i „šaka sa Srednjaka" inače direktor reprezentacija pri HBS-u Željko Mavrović:

- Ispisujemo povijest hrvatskog boksa. Vidio sam dobru priču i u Italiju vodimo dobru petorku koja može ostvariti dobar rezultat. Debitantski nastup u WSB-u, osim tima, imaju i trojica naših boksača, koji će izaći na ring u Firenci. Osmerostruki prvak Hrvatske Filip Poturović (56 kg), profesionalac Ivan Njegač (64 kg) i viceprvak Europe do 22. godine Zadranin, Toni Filipi (91 kg). Uz njih Vitezove će pojačati izvrsna mlada bjeloruska nada Eugenij Karmilchik (49 kg) i Srbin od kojeg se puno očekuje, Aleksa Marković (75 kg).

- Poslije prvog kruga znat ćemo koliko vrijedimo. Mnogi timovi su puno iskusniji od nas, ali poslije Olimpijskih igara su mnogi oslabljeni, neki su otišli u profesionalce, a neki završili karijeru. Isto je kao i kod nas, smjena generacija. Ne mogu se očekivati veliki rezultati u prvoj sezoni.

Ali, to ne znači da momci neće dati sve od sebe i pružiti prave boksačke mečeve, izjavio je uoči odlaska izbornik hrvatske boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj. Jedna od utakmica lige, kako je ranije najavljeno, održat će se u zadarskoj dvorani na Višnjiku.

19. travanj 2024 16:29