StoryEditorOCM
SportSVI NA VIŠNJIK

Sutra utakmica Zadra i Cibone

4. veljače 2018. - 15:18
zadar_cibona6-300417

Stara je dobra priča kako su ogledi Zadra i Cibone, ma u kojem god trenutku dolazili, odnosno, nebitno jesu li zadnji ili prvi, uvijek izazivali pozornost košarkaške javnosti. Nedvojbeno i ovaj njihov susret u regionalnoj ABA ligi ima isto značenje, te su prava pozivnica za dolazak na Višnjik. Istina, zadarska momčad gotovo kroz cijelu sezonu ne mora ni slati "pozivnice" jer su tribine dvorane "Krešimir Ćosić" nerijetko punije nego one primjerice u Barceloni. Razlog je podosta jednostavan budući su igre koje prezentiraju, uz poneki izuzetak, na zavidnoj razini. Navijači zasigurno ne dvoje kako će ih u ponedjeljak navečer put odvesti na dvoboj velikih rivala.

-Prije nego kažem bilo što o našem susretu s Cibonom, želim pohvaliti publiku, naš Tornado, jer malo tko na ovim prostorima ima takvu potporu s tribina kao Zadar. Doista, veliko im hvala, oni su naš šesti igrač i divno je igrati kad čuješ huk s tribina – veli Domagoj Vuković, igrač Zadra koji u nekim zadnjim utakmicama ima više nego dobru statistiku.

Cibona je prije dolaska u Zadar, uz poneke "smetnje" lako riješila Split. Gripe su napustili u pobjedničkom ozračju, što će im zasigurno biti "odskočna daska" uoči još jednog okršaja u Dalmaciji.

- Nema se nešto previše pričati o našem ogledu, jer je svima dobro poznato kako je riječ o velikim sportskim rivalima koji se ne štede kroz utakmicu. Istina, ovoga puta u ABA ligi ishod utakmice neće previše utjecati na plasman obje momčadi, nekako mi se čini kako se ne može previše gore, ali ni dolje, jednako mi i oni. Otuda i moje razmišljanje da će to biti jedna zanimljiva utakmica za prestiž u kojoj ćemo dati sto posto od sebe – zbori Domagoj.

Nema tomu tako davno Zadar je u HT Premijer ligi na svojem parketu uzeo željene bodove, međutim, slika unutar obje momčadi se podosta promijenila. Zadranima se vratio Jakov Vladović i igra sve bolje, sigurnije, dok su "Vukovima" pristupili Branislav Ratkovica i Aaron Geramipoor.

- Ne smije se zaboraviti da je nama otišao Joshua Bostic koji je značio puno u našoj igri, istina, stigao je Steven Gray, međutim, nema pravo nastupa u ABA ligi. Ali nam sve to nipošto nije niti će biti bilo kakav alibi, ne samo vezano uz konačni ishod utakmice, nego i kroz igru. Svi koji dobijemo prigodu ćemo od početnog podbacivanja lopte morati krenuti u najvišoj brzini. Baš onako kako to zaslužuje najveći košarkaški derbi u Hrvatskoj, kojeg nitko ne može nadmašiti. Cedevita je u ovom trenutku rezultatski ispred nas, ali povijesno nadmetanje nas i Cibone te tradicija ovakvih dvoboja je nešto čime se nitko kao ova dva kluba ne može mjeriti, odnosno, dičiti – misli zadarski krilni centar. 

U svojem premijernom nastupu na Višnjiku, Ante Nazor bivši trener  Zadra, danas prvi čovjek Cibone, nije imao prigodu radovati se, onda zasigurno u njemu tinja uvjerenje kako se ovoga puta sve može okrenuti u njegovu korist.

-Promijenili su stil igre, imaju nova imena u svojem "rosteru", ali mi i dalje moramo misliti na dvojicu iznimno iskusnih i kvalitetnih igrača, Marka Tomasa i Luku Žorića. Oni su pokretači svega dobrog u igri suparnika, međutim, moram ponoviti kako je publika u velikoj mjeri jedan od naših aduta za trijumf – zaključio je Vuković.

Utakmica se igra u ponedjeljak s početkom u 21 sat.

23. travanj 2024 11:44