StoryEditorOCM
SportU NK ZADAR STIGAO JAKOV PINČIĆ

Presretan sam što sam ponovno u klubu!

Piše Ivica Gjergja
8. veljače 2018. - 14:39
J Pincic

U prijelaznom roku u NK Zadar pristupilo je novo - staro lice, Jakov Pinčić – mladi vratar koji nastavlja tradiciju nogometne vratarske loze Pinčića. Jakov se vratio iz Primorca Biograd iz kluba gdje su na istoj poziciji igrale - branile tri generacije Pinčića, što možemo nazvati svojevrsnim raritetom. Naime, pokojni Jakov, dida bio je vratar, trener i djelatnik koji je ostavio dubok trag u klubu. Otac Marko branio je u klubu, a sada sin Jakov „obilježava obiteljski poziv“ vratara u Zadru.

– Emotivno sam bio jako vezan za dida Jakova, koji je praktički cijeli svoj život dao klubu. Oduvijek mu je bio san da me vidi kako branim za Zadar i nadam se da me sada gleda. Presretan sam što sam ponovno u mom klubu, prvi put u seniorskom sastavu i što imam priliku nositi najdraži dres, rekao je Jakov.

Iz juniora Zadra otišao je u Lokomotivu, s kojom je bio juniorski prvak Hrvatske, a prvi seniorski angažman imao je u Španskom, klubu s kojim je izborio ulazak u 3. ligu. Prvi dio ove sezone odradio je u biogradskom Primorcu, nakon čega je stigao poziv sa Stanova.

– Te dvije godine u Zagrebu za mene su bile dobro iskustvo. Ipak, odlučio sam se za povratak kući i pola sezone proveo u Biogradu. Lovre Rogić je odlično branio i imali smo dobar  rezultat tako da nisam dobio priliku na golu, ali prijateljski smo se rastali i želim im sve najbolje u nastavku. Poziv iz Zadra jednostavno se nije mogao odbiti, sve smo se dogovorili u dvije minute, dodao je Jakov.

Zadar u nastavak sezone ulazi sa vratarskim dvojcem Karlo Jurjević – Jakov Pinčić, dok je Tomo Gluić preuzeo ulogu njihova trenera.

– Došao sam tu da bih napredovao. Zna se kakav je život golmana, Karlo je odličan momak i vrlo dobro je branio krajem prošle godine. Radit ću i čekati svoju priliku, a najvažnije je da naš Zadar pobjeđuje i da uđemo u drugu ligu u što osobno ne sumnjam, kazao je Jakov.

Početak proljetnog dijela sezone sve je bliži, prva službena utakmica na rasporedu je 24. veljače, kada na Stanovima gostuje Primorac iz Stobreča.

25. travanj 2024 11:40