StoryEditorOCM
SportKADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE NA VIŠNJIKU

Olujić: Očekujem da naši isplivaju najbolja vremena!

Piše Ivica Gjergja
8. veljače 2018. - 16:18
Press.JPG

Pred prvenstveno natjecanje kadeta Hrvatske koje će se održati u nedjelju i ponedjeljak na bazenima na Višnjiku održana je konferencija za medije na kojoj su treneri Josipa Nekić i Željko Olujić najavili natjecanje.

- Obzirom da je ovo kadetima prvo državno natjecanje, dječaci 13 g. i mlađi, djevojčice 12 g. i mlađe, za njih je to prvi pravi plivački spektakl. Na prvenstvu za kadete nastupa 209 kadeta iz 30 klubova. Svi plivači morali su zadovoljiti norme za nastup, što znači da su tu najbolji. Iz PK Zadar nastupa 10 plivača i to Mia Klasić, Anja Vulin, Lucija Klasić, Ivana Radović, Dina Volarević, Roko Šango, Ivan Klanac, Toni Perović, Ivan Šango i Mihovil Kozulić. Iz PK Jadere nastupit će sedam plivača. Očekujemo da će svi odplivati svoja najbolja vremena i da će biti što bolje plasirani. Imati će svakako podršku sa tribina. Također naš klub nastavlja natjecanje u sezoni u subotu i nedjelju u Rijeci, gdje sudjelujemo na mitingu „Viktoria“, kazao je Olujić.                                    

- Pored toga što smo domaćini kadetskog prvenstva Hrvatske, moram reći da nam je drago što je HPS nama dodijelio domaćinstvo. U Zadru će se okupiti kadetska elita Hrvatske, a imamo i gostovanje u Rijeci na Grand prix „Viktoria“ u organizaciji PK Primorje Croatia osiguranje. Ovo je dosta zanimljivo natjecanje sa velikim brojem plivača i klubova iz Hrvatske i iz vana. PK Zadar će predstavljati 14 mlađih juniora, mlađih seniora i seniora, što je testna točka i prvo plivanje u 50 metarskom bazenu. Nakon ovoga slijedi ekipno prvenstvo Hrvatske koje će se održati u ožujku, a to nam je primarno natjecanje. Što očekujemo? Pa dobre pokazatelje naših plivača jer su marno i predano radili, trenirali tijekom školskih praznika, a veselimo se i nastupima. Pozvala bi sve da dođu i poprate natjecanje u Zadru, kazala je Josipa.

Iz Hrvatskog plivačkog saveza dolazi Tomislav Karlo glavni tajnik koji će biti i delegat natjecanja.

Sudionici kadetskog prvenstva Hrvatske!                                            
Najbolji kadeti Hrvatske dolaze iz plivačkih klubova: Primorje Rijeka, Mladost Zagreb, ZPK Zagreb, Medveščak Zagreb, Jadran Split, Jug Dubrovnik, Dubrava Zagreb, Sisak Janaf, Jadera Zadar, Rijeka, Osijek Žito, Šibenik, Pošk Split, Mornar Split, Delfin Rovinj, Igra Zagreb, Olimp - Zabok, Arena Pula, Čakovečki PK, More Šibenik, Novi Zagreb, Barok Varaždin, Kantrida Rijeka, Orion Vinkovci, Nevera Rijeka,, Gdelin Split, Korčulanski PK i PK Pula. 

 

Poziv za praćenje i odvijanje prvenstva!                                         
Pozivamo Vas da popratite Kadetsko PH na bazenu Višnjik, u subotu 10.veljače sa početkom u 10 sati (1. dio), u 17 sati (2. dio) i u nedjelju 11. veljače u 10 sati (3. dio). Svečanost otvaranja predviđena je za subotu popodne, prije početka natjecanja.

 

Dida Mijo dobro plaća!                                                  
Dvije sestre kadetkinje PK Zadra, Mia i Lucija Klasić imaju priliku dobro zaraditi. Naime, nakon što smo izašli sa „presice“ dida od Mije i Lucije Mijo nas je presreo.                                      
- Mojim unukama nakon što donesu zlatne odličja plaćam 70, srebrno 50, a broncu 30 kuna. Dosad sam im dosta platio pa očekujem i u nedjelju njihovu dobru gažu, sa smiješkom će Mijo. 
19. travanj 2024 20:35