StoryEditorOCM
SportMEĐUNARODNI TAEKWONDO TURNIR M-2 RUGVICA – VRBOVEC

Karla Klasić druga među seniorkama, Arijana Oruč treća u juniorskoj konkurenciji!

Piše Ivica Gjergja
12. veljače 2018. - 15:41
tk1

Turnirska sezona seniora počela je Međunarodnim turnirom M-2 Rugvica-Vrbovec na kojoj su nastupili 500 natjecatelja iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Mađarske, Kosova. Zadrani iz TK Zadar nastupili su s troje seniora i to u olimpijskim (spojenim) kategorijama i jednom juniorkom.

Za juniore je ovo drugi kriterijski turnir za izbor u reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo te je taj dio turnira bio izuzetno jak. Zadarska najbolja seniorka bila je Karla Klasić u kategoriji - 57 kg i uz dvije pobjede kroz tri borbe osvojila drugo mjesto. U borbi protiv Mađarice Eniko Toth slavila je bez problema 18:6. Drugu borbu protiv Paule Dodig (TK Zaprešić) dobila je prekidom nakon druge runde 25:5. Finalnu borbu protiv Sare Gelenčar (Elite) izgubila je 4:16. Karla je tako u seniorsku karijeru ušla odličnim rezultatom.

Glorija Bojo u kategoriji - 67 kg, u četvrtfinalu u borbi za medalju izgubila od Jelene Jurete (Casper) tijesno 5:9, dok je Ivan Horvat u kategoriji - 68 kg u osmini finala u prvoj borbi sa Boroczi Botondu iz Mađarske vodio cijelu borbu i na kraju izgubio 20:21 i ispao iz borbi za odličja.

Jedina juniorka TK Zadar u borbi za reprezentativnu rang listu Arijana Oruč u kategoriji do 59 kg opet je ostvarila dobar rezultat. Od tri borbe ostvarila je dvije pobjede kojima je osvojila treće mjesto. Prvu borbu protiv Antonije Maloić (Susedgrad Sokol) dobila je prekidom kod rezultata 25:5, drugu borbu protiv Klare Polić (Grobnik) isto prekidom 31:12 dok je u polufinalu izgubila od Klare Rastović (Marjan) 2:5 i osvojila treće mjesto. Ima ukupno 2 boda na rang listi što nije dovoljno za daljnju borbu za nacionalni tim.

-Za dva tjedna u Mariboru je i zadnji izborni turnir za juniore. Ista postava TK Zadar ide i u Maribor na WT G1 Slovenija Open koji će biti i odličan test za seniore prije državnog prvenstva koje se održava u Rogvici krajem ožujka, kazao nam je trener Mladen Uskok.

18. travanj 2024 13:02