StoryEditorOCM
SportZADAR OD CRVENE ZVEZDE IZGUBIO ČAK 30 RAZLIKE

U dvoboj krenuli borbeno, ali to nije bilo dovoljno

12. veljače 2018. - 20:57
zadar_zvezda7-201117_resize.JPG

BEOGRAD - Dvorana "Aleksandar Nikolić"

Gledatelja: 2437 

Crvena  zvezda – Zadar  97 :  67  (22:19, 25:17, 28:14, 22:17)

Suci : Petek i Nedović (Slovenija), Mitrovski (Makedonija)

CRVENA ZVEZDA: Dangubić(5), Davidovac(10), Lazić(1), Dobrić (8), Feldeine(14), Janković(11),  Rochestie(2),  Omić (14), Lessort(13), Ennis(8), Jovanović(2), Bjelica(9)

ZADAR: Knowles (10), Bašić (6), Vladović (8), Ivanov(4), Jelenković, Krajina (16), Vuković (6), Brzoja (8), Erslan, Božić(9)

Svima je bilo jasno kako Zadar u ogledu s Crvenom zvezdom nema  prevelikih, štoviše, nikakvih izgleda za neku ozbiljniju priču. K tomu, na parket dvorane " Aleksandar Nikolić", poprilično praznih tribina,  istrčali su čak bez trojice igrača, Filipa Kraljevića, Šime Špralje i Stevena Graya. Svejedno, završnicu utakmice protiv suparnika koji je nedvojbeno višestruko snažnijeg moralo se odigrati na strpljivijoj razini. Jer koliko god razlika u kvaliteti bila izraženija, što manji zaostatak zadarskim navijačima bolje bi sjeo, nego okruglih trideset poena manjka.

Što se moglo vidjeti u prvom dijelu dvoboja? Zadar se nimalo nije uplašio Zvezde, štoviše, otvoreno su  krenuli u okršaj, svjesni kako jedino tako mogu parirati beogradsko momčadi. Svako povlačenje u "mišju rupu" značilo bi predaju unaprijed. Onda se tricama Prestona Knowlesa i Jakova Vladovića, otišlo i do prednosti 10:4, međutim, domaćini su ostvarili kratku seriju i stigli do poravnanja. Velike probleme u tim je trenucima pod obručem u srcu reketa predstavljao Mathias Lossert, što se moglo i očekivati obzirom na tu "tanku" zadarsku crtu obrane. Kristijan Krajina je istina imao odgovor na drugoj strani, ali se nikako nije mogao suprotstaviti Zvezdinim akcijama pod košem. James Feldeine i Nemanja, Dangubić povezali su dvije trice i tu su krenuli prestajati Zadrovi izgledi za značajniji otpor. Jer su i u drugoj četvrtini "crveno – bijeli" nastavili seriju, te otišli na dvoznamenkastu razliku.

Ono što bi se iz tog razdoblja moglo dvojiti jest namjeran, nimalo sportski prekršaj, zapravo, "krvnički" kojeg je na Lovri Bašiću  napravio mladi Ognjen Dobrić, inače po rođenju Kninjanin! Odskočila je Zvezda i do plus 15, nakon dva teška, odnosno, pogrešna pasa, najprije Luke Božića pa Krajine. Da sve ne ode u krivom smjeru pobrinuo se Vladović svojim ubačajem iz velike daljine, potom su dva ranije spomenuta igrača imali dobru realizaciju.

Žestoko su pak Beograđani krenuli u nastavak dvoboja, dvije "trice" zabio je Feldeine, potom  je uslijedila "dvica" Jankovića i onda opet Feldeine (62:42, 25. min.), pa je strahovanje od rezultatske katastrofe postalo opravdano. Iza Feldeinea olako se razigrao Alen Omić koji je imao predstavu kroz zakucavanje. Zbog toga je na minuti odmora eksplodirao Aramis Naglić i nešto žešće se obračunao s jednim od igrača koji je s osmijehom popratio njegovu želju za čvršćom obranom. Ali, nije je bilo jer se u zadnju dionicu krenulo s minus dvadesetpet poena!

Iza toga je krenula utrka s obje strane, tražilo se tko će prije "ispaliti" prema obruču. Nakon brzinske  Božićeve minijature, te trice Bašića, te Zvezdine atrakcije kroz izvedbu Lessorta i Davidovčeve, te Dobrićeve i Ennisove, trice, utakmica je pet minuta prije završetka otišla u smjeru "sudac sviraj kraj"!

19. travanj 2024 04:29