StoryEditorOCM
SportU ČETVRTFINALU KUPA HRVATSKE GRADSKI DERBI

Najveća želja je da voljeni trofej - ostane u Zadru!

14. veljače 2018. - 14:55
zadar_mzt6-291217

Svima je veliko iznenađenje ulazak momčad Sonik – Puntamike na završni turnir Kupa Hrvatske, koji već dvadeset godina nosi ime Krešimira Ćosića. Onda se k tomu još "poklopi" ždrijeb prema kojem će se na Višnjiku u četvrtfinalnom dvoboju naći " zeleni" s Puntamike i Zadar.

- Zna se što za Zadrane predstavlja Krešo i to je samo po sebi najveći motiv za sve naše dečke. Mi smo opet ispisali lijepu priču, jedini smo A2 -ligaš među svom ovom kremom i iz tog razloga smo presretni. Jedno je sigurno to će biti pravi praznik košarke. Ogled sa Zadrom? Igraju dva domaća predstavnika, ne treba posebno niti spominjati tko je tu favorit. Međutim, momci se vesele tom srazu jako, jedva čekaju izaći na parket i zaigrati pred tolikim auditorijem. Ne sumnjam da će i njih publika nagraditi velikim apluzom. Bit će to za sve nas u Zadru pravi praznik košarke - misli Mirko Jošić, direktor KK " Sonik – Puntamika".

U zadarskim košarkaškim okupljalištima, u svakom razgovoru također znaju tko je u cijeloj priči favorit, ujedno su svjesni kako je to tek prva "skalina" na putu do toliko željenog trofeja. Očekivanja su velika, što nedvojbeno stvara pritisak na momčad Zadra, međutim, ozračje koje zadnjih mjeseci vlada oko njihovih miljenika izražava se kroz veliki optimizam. Igrači i stručni stožer su ipak suzdržaniji, čak se i Sonik – Puntamiku ni na koji način ne želi podcijeniti.

- Naše su želje jasne, odnosno, voljeli bismo dvadesetu obljetnicu otkako se Kup igra pod Krešinim imenom, ostaviti u Zadru. Svjesno smo i toga da put nije nimalo lagan, štoviše, znamo, da će se i momčad Sonik – Puntamike boriti za svaku loptu, tako da ne razmišljamo o nekakvom laganom odrađivanju posla. Naprotiv, možemo očekivati za nas dosta tešku utakmicu. Osobno poznajem veliki broj igrača koji su u "rosteru" našeg suparnika, međutim, kroz ovu sezonu nisam pogledao ni jednu njihovu utakmicu. Ono što je važno istaknuti jest to da se moramo ponajviše skoncentrirati na sebe – veli Šime Špralja, kapetan Zadra.

Na gradski derbi u Kupu, osvrnuo se i Aramis Naglić, trener Zadra koji iza sebe tri osvojena trofeja, dva puta u dresu "Slobodne Dalmacije", jednom u zadarskom.

-Ovo je jedno novo natjecanje za nas, očekujemo i priželjkujemo dobru košarku, najprije u ogledu sa Sonik – Puntamikom koju doživljavamo s respektom, jer su ušli u završnicu , pa ih iz tog razloga nemamo nimalo pravo podcjenjivati niti nam je to namjera. Mi ćemo igrati kompletni, vratili su nam se Filip Kraljević i Šime Špralja, tako da će svi sudjelovati u ovoj utakmici. Ne mogu reći tko će igrati više tko manje, odnosno, tko je u zadnje vrijeme umorniji. Ono što znam jest to da ćemo ući krajnje ozbiljno, s razmišljanjem da je polufinalna utamica, ma tko to bio Cibona ili Škrljevo, za nas ključna partija ovoga kupa – zbori Naglić, koji se dotaknuo uloge favorita koja iz svih suparničkih tabora stavljaju Zadru na leđa.

To je njihovo pravo, međutim, uzet ću primjer Cibone čija početna petroka ima 160 godina i brdo trofeja iza sebe, onda ne znam zašto se kroz medije nas gura u prvi plan. U stvari znam, lakše je navaliti pritisak na druge. Ono što mi sanjamo i želimo da se domognemo finala – zaključio je Naglić.

Utakmica se igra u četvrtak s početkom u 19.30. sati.

23. travanj 2024 12:58