StoryEditorOCM
SportMEĐUNARODNA PRIJATELJSKA NOGOMETNA UTAKMICA

Zadar - Kaposvari Rakoczi FC 4:1

Piše Ivica Gjergja
15. veljače 2018. - 20:45
detalj zD

Igralište Stanovi. Gledatelja 100. Sudac: Robin Bojo.Pomoćnici: Dukić i Popović (svi Zadar). Strijelci: 1:0 Torbarina (15), 2:0 Petković (32), 3:0 Petković (35), 4:0 Župan(46 -11 m), 4:1 Ivancsics (80).

ZADAR: K. jurjević, Pranić, Tokić, Jerbić, Sarić, Anić, Župan, Torbarina, Jurić, Petković, Čubrilo. Još su igrali Pinčić, M. Jurjević, J. Jurjević, Rončević, Viduka, Handžić, Grabovica, Repić, Verunica. Trener: Vjeran Simunić.

KAPOSVARI RAKOCZI FC: Slakta, J. Nagy, G. Lakatos, Szabo, D. Varga, A. Szakaly, Godzsajev, Bojte, Fonyodi, Laczko, Andorka. Još su igrali: Ivancsics, M. Fodor, Soron, K. Kollega, Csaba, Sarkozi. Trener: Robert Waltner.

Seniorska momčadi Zadra odigrala je na Stanovima jednu od posljednje dvije pripremne utakmice protiv mađarskog Kaposvari Rakoczi. Sljedeće pak subotu, na istom mjestu u isto vrijeme, na rasporedu je generalka, ali i humanitarna protiv druge momčadi splitskog Hajduka.

Podsjetimo da je sastav iz Kapošvara već tradicionalni gost na Stanovima za vrijeme zimskih priprema, a prošlogodišnji susret završio je 3:1 u korist Zadra, uz dva gola Vlatka Blaževića i jedan Ivana Tokića.

Mađarska momčad trenutačno se također nalazi u trećem rangu nacionalnog natjecanja, gdje na polu sezoni zauzima prvo mjesto. Što se tiče današnje utakmice dominacija domaćih urodila je plodom već u 15. minuti kada je Karlo Torbarina načeo mrežu gosta, da bi nakon što mu je dva puta asistirao Kristijan Jurić, Vinko Petković za tri minuta od 32 do 35 minute postigao dva zgoditka, a pridružio im se i Dragan Župan koji je zabio iz kaznenog udarca sa 11 metara u 46 minuti. Nakon toga dolazi do izmjene prvog sastava i pred kraj gosti smanjuju na 4:1 preko Ivancsicsa.
 

Prijateljska sa Hajdukom II za Lauru iz Briševa!
Prijateljska utakmica između Zadra i Hajduka II, koja je na rasporedu u subotu, 17. veljače u 15:00 sati na stadionu Stanovi, imat će i humanitarni karakter. Sav prihod od ulaznica, čija je cijena 20 kuna, ići će obitelji Dragaš iz Briševa, kojoj je u teškoj životnoj situaciji potrebna pomoć. Priča koju je ispričala mlada Laura dirnula je cijelu Hrvatsku pa se tako i naš klub odlučio uključiti u akciju. Dovoljna su bila dva poziva i sve je dogovoreno. Organizatori humanitarnog turnira "Antonio Jurjević" povezali su NK Zadar s obitelji Dragaš, Hajduk je sa zadovoljstvom podržao priču i - akcija! Stoga pozivamo sve naše sugrađane i prijatelje da u subotu u 15 sati dođu na Stanove i simboličnom kupnjom ulaznice pomognu Lauri i njenoj obitelji kako bi što prije dobili dostojanstvene uvjete za život.
19. travanj 2024 19:59