StoryEditorOCM
SportFOTO: ZAVRŠNICA KUPA BEZ ZADRA

"Sivi" nije mogao sam - "Cibona" otišla u finale, dio publike izvrijeđao Janicu Kostelić

16. veljače 2018. - 22:33
zadar_cibona12-160218

ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić" . Gledatelja: 7632.   Zadar – Cibona  61 : 73  ( 16 : 18,14:22, 13:16,18:17)

Suci: Radović, Herceg , Radojković.

 ZADAR: Knowles(7) , Bašić , Vladović (6), Ivanov(12), Kraljević , Krajina(9) , Vuković , Brzoja ( 6), Špralja(6), Gray(15), Erslan , Božić.

 CIBONA: Bilinovac (2), Uljarević(14) , Ratkovica(2) , Geramipoor , Žorić(30) , Ćorić , Gilbert , Novačić , Bošnjak(6) , Rozić(6) , Ljubičić , Tomas(13).

SEMAFOR: 

6:18 – Cibona se odlučila napadati zadarsku obranu jedinim "oružjem", odnosno, gurati loptu prema Luki Žoriću, koji je lako rješavao dvoboje u reketu. Onda je  Karlo Uljarević, "naslonio" tricu, iza toga i Marko Tomas, dok je Zadranima uglavnom drhtala ruka.

21:20 – U iznimno kratkom vremenskom razdoblju Zadar se uspio vratiti u život, ponajviše zahvaljući američkom " bombarderu", Stevenu Grayu, najprije je ubacio "tricu", nešto kasnije i za dva poena,  dok je Mislav Brzoja također raspalio iz velike udaljenosti. Gray je sve začinio novom  tricom i realiziranim dodatnim bacanjem.

30:40 – Novi odmak Cibone  krenuo je osmišljavati Domagoj Bošnjak, tricom , slijedili su ga Marko Tomas i  Uljarević, a  Žorić je istrčap kontru, a zaključno slovo pripalo je opet Bošnjaku, koji je na isteku zadnjeg napada pogodo za tri poena.

43:56 – Očekivanja da će nakon odmora biti bolje nisu se pokazala točnima Cibona je na krilima Žorića sigurno krenula ploviti prema  zadnjih deset minuta utakmice.

57:61 – Svima se činilo kako je razlika podosta odmakla, onda je Špralja "sastavio" dvije trice, Ivanov i Gray s crte slobodnih i opet je  postalo gusto.

59:73 – Završni udarac bile su trice Uljerevića!

ZAGREBAČKO FINALE 

Spuštenih glava morala je momčd Zadra napustiti parket na Višnjiku, jer u polufinalnom susretu Kupa Krešimira Ćosića nisu imali svoju večer. Podosta toga bilo je " izvan škvare", a kad kockice u mozaiku nisu posložene na pravi način onda se ne može dobiti Cibona koja je zasluženo otvorila vrata finala gdje ih dočekuje Cedevita. Zaključak - zagrebačka bitka za Krešin kup ono je čemu se malo tko nadao od blizu osam tisuća gledatelja koji su u glas bili uz Zadrane.

Inače, slika dolaska velikog broja navijača, koji su puno ranije  prije početka polufinalnog okršaja Zadra i Cibone, nije se vidjelo odavno na Višnjiku. Tribine su svakom sekundom bile punije ,   krenulo se stvarati pravo košarkaško ozračje.... Očekivano, izlazak Cibone na parket popaćen je gromoglasnim zvižducima, ništa bolje nisu prošli ni suci....Pljesak se nešto ranije , jasno, prolomio u korist Zadra.

Ali, čim je krenuo dvoboj, pod svodom Krešine dvorane počeo se osjećati pritisak u glavama domaćih igrača. Grč je bio toliko izražen da su " vukovi" u kratkom roku  zagrizli do  vodstvo 18:6, glavnu riječ imao je Luka Žorić!  Otrovne strelice  počele se letjete prema zadarskoj klupi, jer su svi željno čekali izlazak na  scenu  Stevena  Graya. 

-Ne brinite "sivi" će ih brzo uhvatiti – komentiralo se iz gledališta. I bijaše tako, Amerikanac je učas preokrenuo priču  u pozitivan scenarij, jer je sjela brzopotezna serija Zadra izražena kroz 10:0! Nastavio je Gray i dalje lomiti goste, međutim, nije imao previše pomoći ostalih. Cibona je pak brzo izišla iz krize, otvorio im se šut za tri poena, pa su velikim koracima grabuili prema  dvoznamenkastoj prednosti koju su dugo držali i nakon velikog odmora.

Nervoza kod zadarskih igrača  i publike mogla se osjetiti pod prstima, jer  je u jednom trenutku Cibona otišla na velikih 46: 32. Opet je puno toga gostima donosio izvrsni  Žorić. Mora se primijetiti kako je Ante Nazor dobro proučio igru Zadra, jer je uvidio kako prema Grayu mora staviti bolju obranu, gurnuo je k njemu Tomasa i pogodio. Istina, ostavio je svjesno drugima prostora, kojeg nisu znali koristiti, odnosno, izbor šuta nije bio nimalo  dojmljiv. Lupalo se tricama koje ih nikako nisu služile, k tomu asistencije su skroz nestale iz domaće statistike...

Onda je se dogodio kratkotrajni povratak , nekakvu nadu otvorio je tricom Knowles, Brzoja je povukao kontru , ostali prije toga nešto malo i zaostatak od pet poena izgledao je optimistično. Ali je buru na tribinama skroz primirio Žorić koji je opet krenuo igrati sjajno, što zorno kazuje i Cibonih trinaest viška prije zadnje dionice.

-Nema nam  spasa! Ako se  iz ovoga izvučemo onda će to biti čudo - sipalo se kao iz rukava  komentare.  Ali se čudo počelo rađati odlukom Aramisa Naglića  na oslanjanje i vjeru u starije iskusnije igrače. Vratio mu je Šime Špralja s dvije trice. I opet je počeo puhati Tornado jer je 57:61 izgledalo obećavajuće. Nažalost, zadarskim je  navijačima svaku nadu  s dvije trice  oduzeo Uljarević, jer su dvije i pol minute prije kraja bile premalo da bi se dostiglo minus jedanaest. Kup je naš bili su samo lijepi snovi!

 

Vrijeđanje Janice Kostelić

Veliku mrlju na košarkašku priredbu i natjecanje koje nosi ime velikana Krešimira Ćosića, stavila je skupina navijača, jer su pogrdnim riječima i neumjesnim pjesmuljcima " na zub"  uhvatili Janicu Kostelić, našu proslavljenu sportsku heroinu.

 

26. travanj 2024 10:42