StoryEditorOCM
SportFACEBOOK OBJAVA ŽKK ZADAR

Kadetkinje osvojile broncu na državnom prvenstvu!

Piše Zadarski.hr
18. veljače 2018. - 22:28

Nakon jučerašnjeg poraza od Vodica u polufinalnom susretu, naše kadetkinje danas su bile bolje od ekipe Podravac Virje rezultatom 83:62 i osvojile brončanu medalju na završnici Prvenstva Hrvatske. Već treću godinu zaredom, naše cure se nalaze u 3 najbolje ekipe u Hrvatskoj , te osvajaju redom broncu, srebro i ove godine opet broncu, objavljeno je na Facebook stranici ŽKK Zadar.
Pitanje pobjednika u današnjoj utakmici bilo je rješeno već u prvoj četvrtini kad su Zadranke napravile nedostižnu razliku, koju su održavale do kraja utakmice, posljednju četvrtinu su ušle opuštenije pa je to ujedno i jedina četvrtina koju su cure iz Virja završile u svoju korist.
Čestitke ekipi Virja na fer i korektnoj utakmici :)
Trenerica Mazija pružila je priliku svim curama, nekima je ovo prva ozbiljnija završnica i sigurno će im biti od značaja za budućnost :)
Čestitke našim curama na novom vrijednom uspjehu, već treću godinu zaredom održavati zadarsku košarku u vrhu kadetskog uzrasta je veliki uspjeh za klub i za cure. Čestitke im na novoj pobjedi, na želji, energiji i agresivnosti koju su danas pokazale i zasluženo stigle do bronce :)
U finalnom susretu ekipa Trešnjevke svladala je ekipu Vodica rezultatom 83:46 i time obranila prošlogodišnji naslov.
Čestitke Trešnjevci na obrani naslova, i Vodicama na vrijednom drugom mjestu :)
Ukoliko sustav natjecanja ostane isti, drugim mjestom Vodica i našim trećim mjestom osigurali smo Dalmaciji već drugu godinu zaredom 3 predstavnika za poluzavršnice sljedeće godine! Veliki i zasluženi uspjeh klubova u Dalmaciji! :)
Individualne nagrade na ovogodišnjoj završnici pripale su dvjema igračicama Trešnjevke, N.Muhl (MVP) i Turkalj (najbolji strijelac). 
Čestitke curama na osvojenim priznanjima. :)
Ove godine nisu podjeljene nagrade za najbolju petorku turnira.
Nakon 2 dana završnog turnira u Zagrebu ostaje žal za neorganizacijom u Zadru. Slaba posjećenost u dvorani Dom Sportova uz hladne uvjete bolna je točka, većina navijača pristigla je iz Zadra i Vodica, možemo zamisliti dvoranu br.3 na Višnjiku samo sa navijačima koji su krenuli u Zagreb, a koliko ih je još ostalo u Zadru.
Šteta za ovakvu završnicu kadetskog uzrasta koja se već dvije godine zaredom održava u praznoj dvorani, bez da ijedna igračica osjeti pritisak publike i nauči se nositi s njim. 
S obzirom da nam se od organizatora turnira nitko 2 dana u Zagrebu nije obratio, nije mario za kvalitetu našeg smještaja i prijevoza do dvorane, pomalo smo razočarani otišli kući, onoj kući u kojoj bi i 4.mjesto bilo slatko , ali pred punom dvoranom, pred publikom u gradu košarke koja već 3 godine sanja domaćinstvo, ali neki drugi su očito spretniji u tome. 
Našim curama je danas max flu bio najbolji prijatelj i nažalost nismo bili u mogućnosti ostati na završnoj dodjeli, na koju nas posebno nisu ni zadržavali, stoga smo svečanu dodjelu medalja i pehara odlučili obaviti u autobusu, uz dalmatinske tonove i bijelo plavi light show, kako i priliči Zadru. ? :)
Kad se okrenemo unatrag cijele kadetske sezone možemo biti zadovoljni jer smo odigrali cijelu sezonu sa samo jednim porazom, on nas je koštao finala, ali i naučimo mnogočemu.
Na kraju svega vraćamo se sa osmjehom na licu, snove i dalje sanjamo, za snove se i dalje borimo, svaki idući trening novi je motiv nova je mogućnost da se približimo korak onome što uistinu želimo. 
A kad dođe vrijeme za održavanje kadetske završnice u Zadru nekad u životu, svi koji ju niste doživjeli, tek tad ćete uistinu moći shvatiti da je ode duša vridnija od zlata. :)
Još jednom čestitke curama Trešnjevke, Vodica, Zadra i Podravca na vrijednom uspjehu, jedino što svima možemo poželiti je zdravlje i puno kvalitetnog rada i odricanja u skoroj budućnosti. :)
Hvala našim roditeljima i prijateljima na još jednom prevaljenom putu po ne baš lijepim vremenskim uvjetima i bezuvjetnoj podršci od početka sezone. :)
Naše kadetkinje priključuju se seniorskom natjecanju u kojem ostaje f4 kupa RMR, te ostatak A1 lige, nakon kojeg nas u svibnju očekuje vječni derbi protiv roditelja, nešto slično derbijima Zadra ili Cibone, te Hajduka i Dinama, ostaje nam samo trenirati do tad. 

19. travanj 2024 23:42