StoryEditorOCM
SportHRVATSKA REPREZENTACIJA DOMAĆIN NA VIŠNJIKU

Stojko Vranković: protiv Rumunjske i Nizozemske očekujem podršku zadarske publike!

19. veljače 2018. - 16:48
kup_presica4-130218

Stisnuti pred zid! Tako bi se moglo opisati stanje u košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske, ispred koje su dvije kvalifikacijske utakmice, za odlazak na Svjetski kup 2019. u Kini.

Stanje nije ružičasto, međutim, Rumunjska (23. veljače), potom i Nizozemska (26. veljače), koje će našima doći na dvoboj u Zadru, ne bi smjele predstavljati značajniju prepreku. Ali, opreza nikad dosta, svjestan je toga ne samo izbornik Ivica Skelin, nego i Stojan Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza koji je na press konferenciji govorio jako malo, no prilično jezgrovito.

- Imamo dvije jako bitne utakmice za nas, nadam se jako dobroj atmosferi u dvorani, obzirom na situaciju, publika će nam vjerujem kao u uvijek ići na ruku. Istina, postoje problemi s ozlijeđenim igračima o čemu će više izbornik Skelin – kratko će Vranković.

Njemu uz bok sjedio je Željko Predovan, predsjednik KSZŽ, te član UO HKS-a, koji je pozdravio dolazak reprezentacije u Zadar, te zamolio građane Zadra i Zadarske Županije, ali i šire da u što većem broju poprate dvije reprezentativne akcije.

Ponajviše raspoloženja pokazao je pak Josip Vranković, glavni tajnik HKS-a.

- Pred nama je najvažniji projekt, nadam se da ćemo dominirati u ove dvije utakmice i doći na "kolosijek", zapravo na put koji vodi do Svjetskog kupa. Očekujem kvalitetno ozračje i dvije kvalitetne utakmice – zaključio je tajnik HKS-a.

Temperament kojeg u sebi nosi izbornik Ivica Skelin još je jednom došao do izražaja jer je riječi "sipao" kao iz rukava, osvrnuvši se najprije na ozlijeđene igrače.

- Praktički, u ovom trenutku ozlijeđeni su nam svi bekovi. Marko Popović, Rok Stipčević, Toni Katić i Ivan Ramljak. Međutim, oni će biti s nama, ići ćemo dan po dan i onda vidjeti tko će od njih biti spreman. Naše medicinsko osoblje će učiniti sve da se netko oporavi do ovoh utakmica – uvodno je kazao Skelin, potom se okrenuo nima koji su iz različitih razloga otkazali dolazak.

- Tomislav Zubčić mi je rekao kako se njegovi planovi ne poklapaju s reprezentativnim, dalje, Damjan Rudež je nedavno pronašao novi klub i oni su mu uvjetovali pitanje reprezentacije. Luka Božić mi je rekao da se neće odazvati iz osobnih razloga, odnosno, u razgovoru je potvrdio kako se redovito odazivao pozivima za pripreme, međutim, kako kaže, ovaj put nije spreman. Najbolje stojimo i tu smo praktički najjači što se tiče centara, jer su s nama Darko Planinić, Miro Bilan, Ivan Buva i Luka Žorić koji je istina pod ozljedom, ali vjerujem da će do prve utakmice biti spreman. Iz toga razloga nemamo potrebe zvati Josipa Sobina. Imamo dvije "četvorke", Hrvoja Perića i Željka Šakića – brzo je referirao Skelin i odmah nastavio nizati imena igrača...

- Unutra su Dominik Mavra, Ante Delaš, Jakov Mustapić, Fran Pilepić će doći tek u srijedu navečer, zaključak je kako smo oslabljeni u konkurenciji na bekovskim pozicijama. Krunoslav Simon također neće doći, jer u petak igra utakmicu turskoga prvenstva i za očekivati je da Efes Pilsen, neće oslabiti sebe, da bi pojačao nas – logično je procijenio Skelin, koji o suparnicima nije trošio previše riječi. Istaknuo je pak da Rumunjska ima cijeli niz dobrih klupskih igrača.

O Nizozemcija je zborio kao o reprezentaciji koja ima snažne centre, dobre šutere, napose je izdvojio Yannicka Frankea, koji je svojedobno igrao baš u Zadru.

Skelin nije skrivao da je uzbuđen, uostalom, kao i svi drugi u reprezentaciji, jer se igra u Zadru, po njemu, definitivno našem najkošarkaškijem gradu.

- Očekujem pozitivnu atmosferu, jer Zadrani znaju prepoznati kad nam trebaju i znam da će na "dati ruku" u ove dvije utakmice – zaključio je hrvatski izbornik.

 

Popis igrača koji dolaze u Zadar

Marko Popović, Rok Stipčević, Dominik Mavra, Ante Delaš, Toni Katić, Fran Pilešić, Roko Badžim, Domagoj Bošnjak, Luka Babić, Jakov Mustapić, Hrvoje Perić, Željko Šakić, Luka Žorić, Miro Bilan, Darko Planinić, Ivan Buva i Karlo Žganec.

20. travanj 2024 15:12