StoryEditorOCM
SportPROGLAŠENI NAJBOLJI U HRVATSKOM ATLETSKOM SAVEZU

Priznanja Žuniću, Karloviću i županijskom Atletskom savezu

Piše Ivica Gjergja
22. veljače 2018. - 17:42

Hrvatski atletski saveza u dvorani Kraša održao je tradicionalnu priredbu pod nazivom CROATHLETIC GALA. Na njoj su uručena brojna priznanja, a među dobitnicima su Denis Karlović, direktor SC Višnjik, Atletski savezu Zadarske županije i najbolji zadarski atletičar Stipe Žunić, koji je ujedno i najbolji hrvatski atletičar za 2017. godine.

- Zahvaljujem Hrvatskom atletskom savezu koji me ugodno iznenadio nagradom koja pripada ne samo meni već i Gradu Zadru koji je osigurao novac za obnovu atletske staze kao i izgradnju suvremene trim staze koja služi svim ljubiteljima sporta. Nećemo stati samo na ovome SC Višnjik bit će pravi centar za pripreme sportaša, kazao je tom prilikom Denis Karlović. Za najbolje atletičare u prošloj godini proglašeni su:

Seniorka: Sandra Perković

Senior: Stipe Žunić

Mlađa seniorka: Sara Kolak

Mlađi senior: Filip Pravdica

Juniorka: Eva Mustafić

Junior: Marino Bloudek

Mlađa juniorka: Veronika Drljačić

Mlađi junior: Marko Čeko

Kadetkinja: Ana Brkljačić

Kadet: Stjepan Jan Cik

Veteranka: Renata Novosel

Veteran: Stipo Knez

Za iznimni doprinos razvoju hrvatske atletike zaslužni su: Branko Zorko, Dragutin Palčić, Srećko Opašić, Marko Jakopović, Boris Stepinac, Milan Bandić, Denis Karlović, Emil Hofman, Dragan Milanović i Atletski savez Zadarske županije.

Najboljim atletskim djelatnicima u 2017. su proglašeni: Ivan Domislović i Branislav Poznanović, a priznanja su primili i: EA- Vesna Babić, za najbolji atletski klub u 2017.- AK Agram, Zagreb, za uspješnu organizaciju natjecanja - AK Agram, AK Kvarner, HAAK Mladost i AK Sloboda.

- Iza nas je još jedna uspješna sezona za hrvatsku atletiku, u kojoj smo između ostalih osvojili dvije medalje na Svjetskom prvenstvu u Londonu i to zlatnu u bacanju diska Sandre Perković i brončanu u bacanju kugle Stipe Žunića.

Sara Kolak je na Europskom prvenstvu za mlađe seniorke osvojila zlato, Marino Bloudek je osvojio naslov europskog juniorskog prvaka na 800 m u Grossetu dok je Eva Mustafić na istom natjecanju bila srebrna u bacanju kladiva, pohvalili su se punim pravom iz Hrvatskog atletskog saveza.

24. travanj 2024 02:31