StoryEditorOCM
SportTREĆA HRVATSKA NOGOMETNA LIGA – JUG 17. KOLO

Zadrani u završnici pali!

Piše Ivica GJERGJA
3. ožujka 2018. - 21:02
detalj zadar

RNK SPLIT – ZADAR 4:3 (1:1)

SPLIT – Park mladeži. Gledatelja 200. Sudac: Duje Strukan (Split). Pomoćnici: Vidović i Jakšić.

Strijelci: 0:1 Župan (18),  1:1 Varea (26), 2:1 Ribičić (56), 3:1 Barać (65), 3:2 Pranić(76), 4:2 Ribičić (83), 4:3 Torbarina (89).

SPLIT: Bender, Karamarko, Bašić, Gale, Gabrić (od 77. Jerčić), Varea, Bartulović, Salapić, Barada, Ribičić(od 85. Visković), Bakić. Trener: Ivan Pudar.

ZADAR: K. Jurjević, Pranić, Jerbić, Toki (od 82. Handžić), Sarić, Župan, Anić, Torbarina, Jurić, Petković (od 58. Repić), Čubrilo. Trener: Vjeran Simunić.

Ušli su ofenzivno Zadrani u derbi iako su prvi ozbiljan nalet imali domaćini u devetoj minuti, Bartulović za Argentinca Vareu no on promašuje gol. U 18. minuti iskosa sa lijeve strane Dragan Župan dovodi goste u vodstvo 0:1, lijepo je opalio rezanu lopta koja je ušla u gol, na zaprepaštenje domaćina. Split poravnava u 26. Minuti, vratar Zadra Karlo Jurjević je pročitao stranu, ali je udarac Argentinca bio precizan za 1:1, a sa tim se rezultatom završilo i poluvrijeme.

Na otvaranju drugog dijela dvije prigode gosta, prvo je u 48. minuti vratar Splita Bender izvukao udarac Tokića i blokirao šut Torbarine. Nakon toga Split povisuje zgoditkom Ribića, da bi i Barać povećao na 3:1. Smanjuje Pranić za Zadar, no u samoj završnici još na svakoj strani po jedan zgoditak za konačan rezultat 4:3. Mora se navesti još prigoda  gostujućeg Handžića u 91. minuti koja je otišla u nepovrat za poraz.

Nakon završene utakmice Split - Zadar 4:3, evo što je kazao trener Zadra Vjeran Simunić:

- Bila je ovo jedna prvoligaška utakmica, ovako se igra samo tamo, žao mi je što rezultat nije drukciji pa makar da smo uzeli bod. Čestitam domaćinu na pobjedi. Dugo je prvenstvo, ako igramo ovako možemo svakog pobijediti. Imali smo neke šanse koje smo trebali realizirali no nismo, to je nogomet, dobiješ gol iz nikakvih prigoda. Želio bih i hoću pogledati snimku ima nekih detalja, jednostavno zaslužili smo više. Ova utakmica nije bila gotova ni nakon 4:2 za Split, a što je draž nogometa. Očevidno je da imamo moć,  no moram kazati da smo izgubili pored poraza i dva igrača Župana i Tokića dobili su treći žuti. Opet sljedeći tjedan imamo derbi dolazi nam trenutni prvak Croatia, treba se dobro spremiti - kazao je Simunić.

24. travanj 2024 12:29