StoryEditorOCM
SportFOTO: NOGOMETAŠICE HRVATSKE I BiH ODIGRALE SAMO JEDNO POLUVRIJEME

Susret je prekinut jer je kiša uništila travnjak na Stanovima, prijetila je opasnost od ozljeda

Piše Ivica Gjergja
6. ožujka 2018. - 16:01
stanov4.JPG

HRVATSKA - BOSNA I HERCEGOVINA 0:0, prekid u 46. minuti. ZADAR - Igralište Stanovi. Gledatelja 100. Sutkinja: Vesna Budimir (Split). Pomoćnici: Branimir Nimac (Benkovac) i Damir Kraljević (Zadar).

HRVATSKA: Bačić, Balog, Nevrkla, Dujmenović, Bošnjak, Rudelić, Landeka, Šundov, Lončar, Žigić, Lubina. Izbornik Božidar Miletić.

BOSNA I HERCEGOVINA: Hasanbegović, Šakotić, Spahić, Aleksić, Spasojević, Hadžić, Nikolić, Alisa Spahić, Kuliš, Vujadin, Medić. Izbornica: Samira Hurem.


 

Jaka kiša i raskvašen teren na Stanovima nisu dopustili da se prijateljska utakmica ove dvije ženske reprezentacije odigra do kraja, nego je prekinuta u 46 minuti. Naime, nakon što su završili prvi dio susreta u kome se jako teško kontrolirala lopta, a cijelo vrijeme je padala kiša, te je postojala opasnost da se igračice ozlijede, na početku drugog dijela sutkinja Budimir s kapetanicama Landeka (Hrvatska) i Nikolić (BiH), kako se lopta jednostavno nije mogla kretati, donijela je odluku da se utakmice prekine.

Evo što su kazali izbornici nakon prekida.

-Žao mi je kao i mojim curama što se utakmica morala prekinuti, jer smo došle da odigramo susreta sa kvalitetnom reprezentacijom i mnogo bi nam značila da smo je do kraja odigrali. No što se može. Znali smo kako Hrvatska igra, mislim da smo ih uspjeli spriječiti u onom što su htjeli na terenu, no dosta dobro smo odradili onaj dio dok se igralo. Mogu samo pohvaliti sutkinju Budimir koja je prekinula utakmicu radi mogućnosti ozljeda jer je stvarno bilo teško igrati, kazala je Samira Hurem, izbornica BiH.

Božidar Miletić izbornik Hrvatske:
-Prije svega čestitke našim protivnicama reprezentaciji BiH, koje su izvrsno otvorile utakmicu na ovom teškom terenu. Sve što smo radili ove dane trebali smo pokazati i odigrati na utakmici no nismo to mogli provesti u djelo. Klizav teren je onemogućavao bilo što da se uradi, a i slabo smo ušli u duele. Loš teren je učinio svoje i zajedno smo donijeli odluku da se završi susret jer nije bilo uvjeta za igru, kazao je Miletić.

Što se tiče Hrvatske, devetodnevne pripreme provedene u Zadru i Zadarskoj županiji po riječima izbornika Božidara Miletića uspjele su u svemu, stožer je zadovoljan odrađenim poslom, osim ove posljednje utakmice koja nije do kraja odigrana.

26. travanj 2024 17:14