StoryEditorOCM
SportNOGOMETAŠICE HRVATSKE ZAVRŠILE PRIPREME

Izbornik Božidar Miletić: Hvala Zadranima - vjerujem u pobjede nad Mađaricama i Ukrajinkama

Piše Ivica Gjergja
7. ožujka 2018. - 19:20
hrvatska_svedska23-190917

Nakon devetodnevnih priprema ženske nogometne reprezentacije Hrvatske, kojoj je baza bila hotel Kolovare, ali i mnoga igrališta diljem Zadarske županije, sumirano je sve što je na pripremama i kroz prijateljske utakmice prezentirano. Pored svakodnevnih treninga praćenih burom i kišom, reprezentativke su uspjele odigrati dvije prijateljske međunarodne utakmice, s Crnom Gorom 5:0 i Bosnom i Hercegovinom 0:0.


I pored toga izbornik, Zadranin Božidar Miletić, bio je zadovoljan boravkom u svom rodnom gradu:
- I u pripremi ovog malog projekta, dolaska u Zadar i Zadarsku županiju, nismo slutili da bi moglo biti ovakvo vrijeme. Očekivali smo "proljeće", a dočekala su nas kiša i bura. Svim ostalim smo zadovoljni, hvala našim domaćinima. Nama je ovaj susret s BiH trebao biti filter pred predstojeće kvalifikacije koje nas čekaju. Eto, pola smo odradili, jer je utakmica zbog kiše prekin nakon poluvremena, ali ipak znamo se mi dobro, nekad su one bolje, a nekad mi, sve znamo jedni o drugima. Mi idemo prema cilju kojem težimo, a to je da pobijedimo obje kvalifikacijske utakmice u travnju za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Francusku. Tako ćemo prvu odigrati 05. travnja s Ukrajinom i 09. travnja s Mađarskom. Vjerujem da ćemo obje riješiti u svoju korist uz podršku naše vjerne publike u Zadru, kazao je izbornik Miletić.

Podsjetimo da je Hrvatska na trećem mjestu, da je u dosadašnjim ogledima s Ukrajinom i Mađarskom na gostovanju odigrala neriješeno te da ima dva boda i nalazi se na trećem mjestu skupine. Prve su Danska i Švedska koje imaju šest bodova. Samo prvoplasirane reprezentacije u svakoj skupini te najbolja druga izborit će direktan plasman na svjetsko prvenstvo. Trećeplasirane reprezentacije odigrat će utakmice između sebe, a samo najbolja osvojit će to posljednje mjesto koje kroz kvalifikacije vodi u Francusku.

 

Tko je bio na pripremama?

 

Ženska A reprezentacija koja je bila na pripremama u Zadru: Doris Bačić (Anderlecht), Stephanie Bukovec (Zwolle), Izabela Lojna (Osijek), Kristina Nevrkla (Osijek), Mateja Andrlić (Osijek), Martina Taritaš (Agram), Martina Lončar (Colgate University), Matea Bošnjak (Bayer Leverkusen), Leonarda Balog (Split), Sandra Žigić (USV Jena), Ana Jelenčić (Leczna), Mihaela Horvat (Split), Iva Landeka (Rosengard), Monika Čavić (Osijek), Isabella Dujmenović (St. Pölten), Ivana Rudelić (USV Jena), Kristina Šundov (Basel), Monika Conjar (Split), Anela Lubina (Split), Janja Čanjevac (Split), Helena Spajić (Rijeka) i Fatjesa Geggolaj (Rijeka). Stručni stožer: Izbornik Božidar Miletić, pomoćnici Mate Prskalo, Krešimir Jaklin, Jure Perković, Iva Maglajac - Papa, Ante Buterin, Denis Lukša, Verica Medved.

25. travanj 2024 16:22