StoryEditorOCM
SportNK ZADAR S RESPEKTOM ODLAZI NA NOGE PRIMORCU

Trener Simunić pobjedu nad Croatijom posvetio preminulom prijatelju, a u Biogradu očekuje veliki derbi!

Piše Ivica Gjergja
12. ožujka 2018. - 20:18
imotski_rudes7-040317

Već tri kola uzastopno nogometaši Zadra igra derbije, pa ga tako i u utorak očekuje još jedan derbi Treće HNL-jug, sraz s Primorcem u Biogradu. Nakon pobjede nad liderom Croatijom (3:0), sve se na Stanovima okreće prema novom srazu.

Tu pobjedu je najemotivnije dočekao trener Vjeran Simunić koji nije skrivao emocije te je pobjedu posvetio svome prijatelju Bošku Božinoviću.

-Nakon poraza od Splita mogu reći da sam imao životnu tragediju, jer sam zbog bolesti ostao bez dobrog prijatelja Boška Božinovića. Sigurno je da on i danas živi u meni, a ako netko kaže da Simunić dobro priprema momčad, to mogu zahvaliti isključivo njemu. Bio je sa mnom u preko 25 klubova, a kad je asistirao Bonačiću, Kataliniću ili Kaliniću, onda smo svaki dan bili uz telefon. Neki dan mi je na samrtnoj postelji rekao kako možemo pobijediti i Splita i Croatiju, ali umro je u saznanju da nas je Split pobijedio. Nakon toga sam vodio treninge misleći na njega i današnju pobjedu posvećujem njemu. To sam rekao i igračima nakon utakmice, rekao je Simunić i okrenuo se derbiju u Biogradu:

-Svakom od nas je želja dobiti susret, no mi poštujemo ljestvicu, očekujem veliki derbi, vraćaju nam se Župan i Tokić i kandidiraju za igru, spremni smo i idemo igrati i nadigravati se. Vjerujem da ćemo dobro igrati i ponoviti igru iz svih ovih kola u zadnje vrijeme kada smo imali uspjeha, pa tko bude bolji neka slavi, kazao nam je trener Zadra Simunić.

Susret se igra u utorak 15,30 sati u Biogradu na igralištu Kazimir i Silvio.

19. travanj 2024 13:23