StoryEditorOCM
SportODRŽAN MEĐUNARODNI NOGOMETNI TURNIR „MEĐUGORJE CUP 2018.“

Tićima NK Zadra - srebro, a Meić prolašen najboljim vratarom!

Piše Ivica Gjergja
16. ožujka 2018. - 22:28
Tići-NK-Zadar-1

Na međunarodnom turniru „Međugorje Cup 2018.“ održanom u Međugorju, nastupile su tri selekcije škole nogometa NK Zadra. Najuspješnija među njima bila je momčad Tića (2007. godište i mlađi) koja je osvojila srebrno odličje.

U skupini su dječaci pod vodstvom Igora Škorputa s 1:0 bili bolji od Brotnja i Splita, a s istim rezultatom su poraženi od Metkovića.

U osmini finala pobijedili su Adriatic s rezultatom 2:1 nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca. U četvrtfinalu svladali su Dubravu s 1:0, a u polufinalu Široki Brijeg s 2:0.

Splitski Hajduk koji je i slovio za favorita turnira, pobijedio ih je u finalu s rezultatom 5:1

Osim srebra oko vrata, u zadarske ruke stiglo je i još jedno priznanje, ono za najboljeg vratara, koje je pripalo Luki Meiću.

Za NK Zadar Tići igrali su: Luka Meić, Jakov Jure Vedrić, Tomislav Pavić, Lovre Župan, Dino Đorđević, Roko Ivčević, Gabrijel Gagula, Sebastijan Kajtazi, Lovre Pedisić, Fran Bušljeta, Matej Vrkić, Petar Kajzogaj, Frane Mrkić, Ante Butić. Trener: Igor Škorput.

Pod vodstvom trenera Josipa Petanija, papaline (2009. godište i mlađi) su došle do četvrtfinala. U skupini su pobijedili Omiš sa 7:2 i Slogu sa 2:0, a poraženi su od zagrebačkog Dinama s 4:0. Dva sata nakon te utakmice na rasporedu je bio četvrtfinalni dvoboj sa Zrinjskim iz Mostara koji je u utakmici punoj preokreta i prilika s obje strane, slavio s 3:2.

Za NK Zadar papaline igrali su: Pavle Jurjević, Ivano Škara, Mario Fabijan, Jakov Jukić, Frane Bajković, Matej Galešić, Ivan Glavić, Petar Pleslić, Dino Sikirić, Adrian Kajtazi. Trener: Josip Petani.

Malo sreće nedostajalo je i mlađim pionirima (2005. godište i mlađi) koji su dogurali do osmine finala. Nakon pobjeda protiv Academice 2:0 i Željezničara 1:0 te poraza od Splita 0:2 u skupini, igrači pod vodstvom Antonija Perice poraženi su od Marsonije. Regularni dio utakmice završio je 0:0, a momčad iz Slavonskog Broda pobijedila je boljim izvođenjem jedanaeseraca s 5:4.

Za NK Zadar mlađe pionire igrali su: Bernard Zrilić, Roko Gospić, Matej Crnjak, Donat Senkić, Roko Peroš, Marko Zebić, Borna Jurjević-Adžić, Mateo Bačić, David Alić, Jakov Delija, Šimun Butić, Roko Mavra, Marko Kršlović, Niko Miočić, Patrik Prekpalaj, Bepo Sudinja. Trener: Antonio Perica.

- Zadovoljni smo rezultatima na turniru u Međugorju. Svi sudionici zaslužuju čestitke za igru, zalaganje te fer i korektan odnos. Čestitamo i domaćinima na dobroj organizaciji. Sigurno se vidimo i sljedeće godine, poručili su iz NK Zadra.

24. travanj 2024 19:36