StoryEditorOCM
SportU NEDJELJU NA GRIPAMA

Očekuje nas pravi dalmatinski derbi!

17. ožujka 2018. - 14:49
tornado

Splitska priča u kojoj Zadrani vide podosta posla, jer uvelike drže do kvalitete koju posjeduju "žuti", k tomu nitko se ne zavarava činjenicom da je momčad s Gripe u zadnje dvije utakmice morala potpisati poraz.

- Očekuje nas pravi dalmatinski derbi, prava fešta od košarke. Split je jako dobra ekipa , odlično su popunjeni na svim pozicijama. U prvom dijelu prvenstva imali smo protiv njih velikih problema u Zadru, zato moramo imati pravi pristup od početka utakmice. Postavimo li se tako, vjerujem da možemo doći do pobjede, koja bi nam bila jako bitna za nastavak Prvenstva Hrvatske – kazao je Ive Ivanov, jedan od iskusnijih igrača Zadra.

O tomu da je suparnik za svako uvažavanje, zborio je i Aramis Naglić, kojem je svojedobno "žuti dres" bio blizak srcu, međutim, danas je u posve drugoj ulozi. Želja mu je nastaviti dobru "plovidbu" za kormilom Zadra, nije ga poremito ni nedavno poraz u regionalnoj ABA ligi, jer je šesto mjesto u konačnici dobar rezultat, zaključak je klupske uprave. Novi cilj je posve jasan, namjera je ostati u vrhu HT Premijer lige.

- Računam kako će na Gripama biti pravi ambijent, jer je u pitanju dvoboj starih sportskih rivala. Nama je ovo izuzetno važna utakmica, jer želimo ostati na jednom porazu prije doigravanja za prvaka, odnosno , cilj je biti na jednoj od prve dvije pozicije na ljestvici. Unutar momčadi imaju cijeli niz iskusnih, provjerenih igrača, predvodi ih Mateo Kedžo , tu su još Pavle Marčinković, Henrik Širko, ali moram istaknuti i mladog Gorana Filipovića. Uglavnm , jedna kompatibilna momčad čiji je predznak kvaliteta – otvoreno će Naglić .

Od utakmice u Stožicama, odnosno, ogleda s Petrol Olimpijom prošlo je podosta vremena, što je zadarski stručni stožer iskoristio za temeljitiju pripremu utakmice.

Jest, nakon okončanja regionalne ABA lige, dobilo se vrijeme koje nam je bilo prijeko potrebno kako bismo se osvježili u svakom smislu te riječi. Prema informacijama koje sam od igrača dobio kroz trening moje je uvjerenje kako je taj dio posla odrađen maksimalno korisno za kvalitetnu pripremu utakmice – zaključio je Aramis.

Utakmica se igra u nedjelju s početkom u 17.05 sati uz izravan TV prijenos na HRT – 2.

26. travanj 2024 22:05